Ομελέτα φούρνου με τυριά

Ψητή ομελέτα με τυριά: Ιδανική και για πρωινό αλλά και για βραδινό όπως και για ελαφρύ γεύμα στο lunch break στο γραφείο!

Συστατικά

  • ½ κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 τομάτα
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο +έξτρα για το ταψάκι
  • 6 αυγά μέτρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 50 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια+ έξτρα για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC βαθμούς στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τη τομάτα στα 4 και αφαιρούμε τα σπόρια. Στη συνέχεια κόβουμε σε κύβους 1 εκ. μαζί με την πιπεριά και τις πατάτες
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και τη ντομάτα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά μας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20 εκ. το οποίο έχουμε λαδώσει καλά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και τα τυριά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα των αυγών στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
  • Σερβίρουμε με την υπόλοιπη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα