Ποιος είπε ότι το σουβλάκι γίνεται μόνο από χοιρινό ή από κοτόπουλο; Μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και πιο υγιεινά σουβλάκια από μοσχάρι! Ιδανικά και για τα παιδιά σας, αν επιλέξετε εντελώς άπαχο κομμάτι!
Συστατικά
Για τη μαρινάδα
- 120 γρ. μαύρη μπύρα
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 30 γρ. σάλτσα σόγιας
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
- 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.γ. μέλι
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το κρέας
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κόντρα χωρίς κόκαλο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 4-6 ξυλάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε τα καλαμάκια σε νερό για μερικές ώρες ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα της μαρινάδας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το κρέας.
- Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή καλύτερα για ολόκληρο το βράδυ .
- Την επόμενη μέρα περνάμε τα κρέατα στα ξυλάκια για σουβλάκια.
- Θα μας βγάλει 4-6 σουβλάκια και ψήνουμε στην γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά ή στα κάρβουνα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά .
Πηγή: akispetretzikis.com