Η συγκεκριμένη σαλάτα θεωρείται ένα πλήρες γεύμα αφού έχει τόσο φυτικές ίνες όσο και πρωτεΐνες ! Οι θρεπτική αξία του σολομού τεράστια αφού αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Συστατικά
- 150 γρ. φιλέτο σολομού (χωρίς πέτσα)
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
- 70 γρ. κιχώριο (ή αλλιώς αντίδι ή αντίβ), κομμένο στη μέση
- 10 γρ. μαϊντανό
- 1/4 λεμόνι, ο χυμός
- 1 κουταλιά κάπαρη (κουτρούβι)
- 1/4 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
- 20 γρ. κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. ρόκα
- 5 γρ. φύλλα σέλινο.
Βήματα
Βήμα 1
Αλείφετε το σολομό με λίγο λάδι και ψήνετε σε καυτό τηγάνι για 1 περίπου λεπτό.
Βήμα 2
Βάζετε το σολομό σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 5-6 λεπτά.
Βήμα 3
Μειώνετε το χρόνο μαγειρέματος κατά 2 λεπτά, αν προτιμάτε να διατηρήσει το ροδοκόκκινο χρώμα του στο εσωτερικό.
Βήμα 4
Αναμιγνύετε τη ζάχαρη με λίγο λάδι και αλείφετε το κιχώριο στην κομμένη πλευρά.
Βήμα 5
Το βάζετε σε καυτό τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήνετε για 1-1½ λεπτό, γυρνώντας το τακτικά.
Βήμα 6
Για το ντρέσινγκ της σαλάτας, βάζετε σε ένα μπλέντερ το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη, το ελαιόλαδο και χτυπάτε.
Βήμα 7
Για τη σαλάτα, αναμιγνύετε το αβοκάντο, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τη ρόκα και τα φύλλα σέλινου.
Βήμα 8
Προσθέτετε το ντρέσινγκ, τοποθετείτε το σολομό πάνω στη σαλάτα και γαρνίρετε με το κιχώριο.
Πηγή: xrysessyntages.com