Και κάπως έτσι τρώνε τα παιδιά σας την πιπεριά Φλωρίνης!
Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα
Τι χρειαζόμαστε
- 1 πακέτο ταλιατέλες
- 4 πιπεριά Φλωρίνης
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
- Λίγο φρέσκο πιπέρι
Τι κάνουμε
- Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 200°C.
- Μόλις πάρουν χρώμα, τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
- Μόλις ψηθούν, τις αφήνουμε για 5 λεπτά έξω, τις βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα και την κλείνουμε καλά.
- Μετά από 20-30 λεπτά τις βγάζουμε από τη σακούλα και τις καθαρίζουμε με το χέρι (αφαιρώντας το κοτσάνι και τους σπόρους).
- Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε σε δυνατή φωτιά (περίπου 1 λεπτό), μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε.
- Βράζουμε τις ταλιατέλες.
- Πριν τις σουρώσουμε κρατάμε μία κούπα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (ή στην κατσαρόλα) τις ταλιατέλες, το πέστο και λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει (πρέπει η σάλτσα να είναι λίγο αραιή) και ανακατεύουμε.
Θέμις Καρδιόλακα