Είμαι gay και «γουστάρω» έναν συμμαθητή μου. Να κάνω κίνηση;

Είμαι 12,5 χρονών. Είμαι gay και το έχω αποδεχτεί. Μου αρέσει ένας συμμαθητής μου. Δεν ξέρω όμως άμα είναι gay. Το ξέρει ότι τον γουστάρω γιατί του το είπε η καλύτερη φίλη που είχα και πλέον δεν είμαστε φίλοι.

Θέλω να τον πιάσω να τον φιλήσω αλλά φοβάμαι για να μην το μάθουν οι γονείς μου γιατί είναι δύσκολο να τους το πω…

Στο ερώτημά σας απάντησε η Γωγώ Ανδριανάκη, κοινωνική λειτουργός- ψυχοθεραπεύτρια MSc.

Αγαπητέ μου αναγνώστη,

Προφανώς είσαι στην αρχική περίοδο της εφηβικής σου ηλικίας, πράγμα που σημαίνει ότι χτυπάνε τα συναισθήματα και οι καρδιές έντονα και καρτερικά. Το σώμα αλλάζει σιγά –σιγά, οι αναζητήσεις είναι πολλές και σε πολλά επίπεδα.

eroteymenos

Η σημασία των ορίων στις σχέσεις – Η συγκατάθεση για να φιλήσεις κάποιον-α

Για αρχή θα ήθελα να σου τονίσω την σημαντικότητα των ορίων, δηλαδή την απαραίτητη σημασία του να σεβόμαστε τα όρια τα δικά μας και των άλλων. Αυτό σημαίνει πως ό,τι και να αισθανόμαστε για τον άλλον, δεν πάμε έτσι ξαφνικά να τον φιλήσουμε, είτε είναι gay είτε όχι, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν έχει σχέση, δεν αλλάζει κάτι . Τα όρια είναι για όλους χωρίς εξαιρέσεις, ανεξαρτήτου φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Το ζήτημα εδώ είναι πως χρειάζεται η συγκατάθεση του άλλου, άρα ίσως να ήταν πρώτα καλό να εξετάσεις το ενδεχόμενο αν του αρέσεις και εσύ. Τα φλερτ χρειάζονται χρόνο, χρειάζονται γνωριμία και οικειότητα , θέλουν να γεμίσουν με όμορφα συναισθήματα και σκέψεις. Οπότε ίσως να μην χρειάζεται να βιαστείς , η ηλικία σου έχει τη χαρά της αθωότητας και της αγνότητας που είναι όμορφα και γλυκά συναισθήματα. Μην τα χαραμίσεις…

Πρέπει να το μοιραστείς με τους γονείς σου

mana efivos gios2

Τώρα όσον αφορά τους γονείς σου, πώς και δεν τους το λες; Γιατί χρειάζεται να το κρύψεις; Δεν είναι ντροπή ούτε έχεις κάνει κάτι παραπτωματικό, άρα μήπως χρειάζεται πρώτα να μιλήσεις μαζί τους ανοιχτά για αυτά που νιώθεις και αισθάνεσαι; Μήπως είναι προτιμότερο να είναι δίπλα σου στα πρώτα σου σκιρτήματα;

Ξέρεις τα φλερτ , οι σχέσεις έχουν όχι μόνο ευχάριστα συναισθήματα αλλά και δυσάρεστες ή καταστάσεις , μπορεί να πληγωθείς αλλά και να πληγώσεις. Σε αυτή την πορεία σου λοιπόν, χρειάζεσαι ανθρώπους δίπλα σου να σε στηρίξουν και να σε βοηθήσουν σε τυχόν εμπόδια. Επομένως θα ήταν καλό να μοιραστείς αυτά που λες και σε εμένα, στους γονείς σου για να είναι δίπλα όταν τους χρειαστείς.

Δεν είναι ντροπή σε καμία περίπτωση αυτά που αισθάνεσαι για το άλλο παιδί, αντιθέτως είσαι τυχερός που έχεις μάθει να βιώνεις συναισθήματα.

Ανδριανάκη Γωγώ

Κοινωνική λειτουργός- ψυχοθεραπεύτρια MSc.
Ψυχοθεραπεύτρια σχεσιακής και αναλυτικής προσέγγισης,
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας ( IARPP)
Ειδικευμένη σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού σε ΛΟΑΤ+ άτομα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6943072669- περιοχή Γαλάτσι.
Mail: [email protected] & [email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σε ποια ηλικία καθορίζεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός μας;

Σεξουαλικός προσανατολισμός: Νομίζω ότι είμαι λεσβία αλλά δεν έχω δοκιμάσει…

Αν είμαι λεσβία και το μάθουν, θα με παρατήσουν όλοι!

Παιδιά με gay γονείς: Τι έχει συμβεί με την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια και ποια η άποψη των ειδικών

 

 

Σχετικά άρθρα