Πίτσα με αραβική πίτα, μανιτάρια, βραστή γαλοπούλα και άπαχο τυρί: Η πιο light εκδοχή της πίτσας, πλούσια σε πρωτεΐνες και με λίγες θερμίδες

Υλικά

  • 1 πίτα αραβική μεγάλη ή 2 μεσαίου μεγέθους
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 τομάτα κομμένη σε φέτες
  • Μανιτάρια
  • Πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • 2 φέτες γαλοπούλα βραστή
  • 2 φέτες άπαχο τυρί για τοστ
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Βασιλικός

Εκτέλεση

  1. Επάνω στην πίτα βάζετε την μία κουταλιά με το ελαιόλαδο
  2. Τοποθετείτε τις λεπτές φέτες τομάτας και μετά τις 2 φέτες γαλοπούλα βραστή
  3. Στην συνέχεια, προσθέτετε τα μανιτάρια και τις πιπεριές
  4. Από πάνω ρίχνετε το αλάτι, την ρίγανη και τον βασιλικό
  5. Τελευταίες βάζετε τις δύο φέτες άπαχου τυριού
  6. Ψήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί

Οφέλη

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μία πιο light εκδοχή της κλασικής και αγαπημένης μας πίτσας. Ωστόσο, η κλασική εκδοχή έχει περισσότερα υλικά και σαφώς περισσότερες θερμίδες. Αν θέλεις να χάσεις ή να διατηρήσεις το βάρος σου τότε αυτή η πίτσα είναι η κατάλληλη, ενώ γίνεται πολύ γρήγορα. Μπορείς να συνοδεύσεις της πίτσα με σαλάτα χωρίς λάδι ή ψωμί. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις ότι λαχανικά προτιμάς για να έχεις ένα αποτέλεσμα που σίγουρα θα απολαύσεις.

Το άπαχο τυρί είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Αυτό σημαίνει ενώ ότι το βάρος σου να είναι υπό έλεγχο εξαιτίας του τυριού θα λαμβάνεις επαρκής ποσότητες ασβεστίου από μία από τις καλύτερες πηγές. Επίσης, δεν περιέχει λακτόζη πράγμα που το καθιστά ιδανικό για ανθρώπους που έχουν δυσανεξία σε αυτό το ένζυμο.

Δημιουργώντας μία πιο υγιεινή διατροφή μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο και να διατηρήσεις υγιές το δέρμα, τα δόντια και τα μάτια σου. Συγχρόνως, υποστηρίζονται καλύτερα οι μύες και τα οστά του σώματος και ενισχύεται η ανοσία του οργανισμού. Όταν φροντίζεις να καταναλώνεις ένα πλήθος προϊόντων με θρεπτικά συστατικά προωθείται η καλύτερη λειτουργία όλων των οργάνων προστατεύοντας από τους κινδύνους των καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 αλλά και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Υγιεινή διατροφή σημαίνει επίσης την αντικατάσταση των τροφίμων που περιέχουν “κακά” λιπαρά, υπερβολική δόση αλατιού και ζάχαρη με πιο θρεπτικές επιλογές. Ένα σημαντικό όργανο του σώματος που έχει ανάγκη από την σωστή διατροφή είναι το έντερο. Το παχύ έντερο είναι γεμάτο από φυσικά βακτήρια, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό και την πέψη. Ορισμένα από αυτά παράγουν επίσης βιταμίνες Κ και Β, οι οποίες ωφελούν το παχύ έντερο.

Μια δίαιτα χαμηλή σε φυτικές ίνες και υψηλή σε ζάχαρη και λίπος μεταβάλλει το μικροβίωμα του εντέρου, αυξάνοντας τις πιθανότητες φλεγμονής. Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως είναι ικανή να παρέχει έναν συνδυασμό πρεβιοτικών που βοηθούν τα καλά βακτήρια να ευδοκιμήσουν στο παχύ έντερο. Τροφή πλούσια σε πρεβιοτικά είναι το γιαούρτι.

Γιάννης Βελέντζας 

Personal Trainer

Black and White Fitness Club 

Γαζίας 14, Ιλίσσια

Τηλέφωνο: 2107779880

Σχετικά άρθρα