Αρχική / Διατροφή / Food therapy / Ποιες τροφές θα με βοηθήσουν να ψηλώσω;
Ποιες τροφές θα με βοηθήσουν να ψηλώσω; thumbnail

Βέρα, 13 ετών

Ποιες τροφές θα με βοηθήσουν να ψηλώσω;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας, με λένε Βέρα πάω 2α γυμνασίου είναι 13.5 χρόνων, έχω ύψος 157 και ειμαι 43 κιλα.
Η γιατρός μου είχε πει ότι θα μπορούσα να φτάσω σε ύψος μεχρι και το 1,65 αλλά εχω περίοδο από τα τέλη της έκτης και δεν είμαι σίγουρη για το αν θα το καταφερω. Θα ήθελα να σας ρωτησω ποιες τροφές θα με βοηθούσαν να ψηλωσω. Ευχαριστώ

Στο ερώτημα απάντησε η Άννα Κόμπου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλησπέρα σας,


Η περίπτωσή σας αφορά περισσότερο το γενετικό υπόβαθρο που υπάρχει σε σχέση με την αύξηση ύψους παρά το κομμάτι της διατροφής. Με αυτό το δεδομένο η πρόταση μου θα ήταν να απευθυνθείτε με την συνοδεία των γονιών σας στον αρμόδιο γιατρό ο οποίος αφενός θα καθορίσει το επίπεδο ανάπτυξής σας  αλλά και θα αξιολογήσει την πορεία της κατάστασης, δίνοντάς σας τις απαιτούμενες κατευθυντήριες γραμμές. Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος της διατροφής καλό θα ήταν να περιοριστεί στα πλαίσια ενός υγιούς και ισορροπημένου διατροφικού πλάνου. Έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην ποικιλία των τροφών και στην απαιτούμενη κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ασβέστιο ώστε αν μη τι άλλο να διασφαλιστεί η υγεία και η δύναμη των οστών. Τέλος αυτό που θα είχε νόημα σε πρώτη φάση στην περίπτωσή σας είναι να συζητήσετε το θέμα που σας απασχολεί με τους γονείς σας ώστε να σας βοηθήσουν να απευθυνθείτε στους πιο αρμόδιους ειδικούς.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X