Αρχική / Ψυχολογία / Φοβίες / Ταξίδι με αεροπλάνο: Tι μπορεί να σου συμβεί αν φοβάσαι
Ταξίδι με αεροπλάνο: Tι μπορεί να σου συμβεί αν φοβάσαι  thumbnail

Μαρία, αναγνώστρια του boro.gr

Ταξίδι με αεροπλάνο: Tι μπορεί να σου συμβεί αν φοβάσαι

Aγαπητή κυρία Άννα και συντελεστές αυτής της χρήσιμης ιστοσελίδας γεια σας. Χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά με υγεία ευημερία και κάθε επιτυχία. Θα ήθελα να εκφράσω το πρόβλημα μου. Σε λίγες μέρες πρέπει να κάνω ένα ταξίδι με αεροπλάνο και η ιδέα και μόνο με πανικοβάλει. Δεν έχω ταξιδέψει ξανά με αεροπλάνο και φοβάμαι μην πάθω κρίση πανικού. Έχετε να μου προτείνετε κάτι για να το αντιμετωπίσω;


 


Στο ερώτημά σας απαντά ο Νικόλαος Βαμβακάρης


M.A. Κλινικής-Συμβουλευτικής Ψυχολογίας
Πιστοποίηση ΓΣΘ
B.Sc. Ψυχολογίας


Αγαπητή αναγνώστρια, αυτό που φοβάστε μήπως πάθετε δηλαδή μια κρίση πανικού δημιουργείται από τον ίδιο σας τον φόβο και όχι τόσο από  το ταξίδι σας.


Μπορείτε λοιπόν να αποσπάσετε την προσοχή σας πριν αλλά και κατά τη διάρκεια ταξιδίου επικεντρώνοντας τη σκέψη σας σε όλα τα θετικά που μπορεί να προκύψουν εκτός των όρων που θα ταξιδέψετε. Επίσης πολύ χρήσιμη ειναι μια άσκηση βαθειάς αναπνοής που μπορείτε να κάνετε  ώστε να χαλαρώσετε το σώμα και το πνεύμα σας. Όσον αφορά τις κρίσεις πανικού να θυμάστε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να διατηρηθεί για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αντιθέτως μία κρίση πανικού δεν διαρκεί περισσότερο από λίγα λεπτά οπότε μην φοβηθείτε τον ίδιο σας τον φόβο.Καλό ταξίδι & να περάσετε υπέροχα !!!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X