Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Έχω εμμονή με τις θερμίδες και ασκούμαι μέχρι εξάντλησης. Είναι σημάδια νευρικής ανορεξίας;
Έχω εμμονή με τις θερμίδες και ασκούμαι μέχρι εξάντλησης. Είναι σημάδια νευρικής ανορεξίας; thumbnail

H 15χρονη Φωτεινή, αναγνώστρια του boro.gr,

Έχω εμμονή με τις θερμίδες και ασκούμαι μέχρι εξάντλησης. Είναι σημάδια νευρικής ανορεξίας;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος-ΔιατροφολόγοςΕΡΩΤΗΣΗ: Εδώ και κάποιους μήνες νομίζω ότι έχω ανορεξία. Έχω εμμονή με τις θερμίδες, φοβάμαι μην πάρω βάρος και πετάω φαγητό. Παράλληλα, κάνω εξαντλητική άσκηση. Το συζήτησα με τους γονείς μου, οι οποίο δεν με αφήνουν να πάω σε διατροφολόγο ή ψυχολόγο. Τι μπορώ να κάνω;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που μας έχετε αποστείλει (εμμονή με τις θερμίδες, φοβάμαι μην πάρω βάρος και πετάω φαγητό, παράλληλα κάνω εξαντλητική άσκηση) είναι κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την νευρική ανορεξία.
Για να γίνει όμως διάγνωση θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο πιστοποιημένο επαγγελματία Διατροφικών Διαταραχών, είτε ψυχολόγο είτε διατροφολόγο ώστε να μπορέσει να εξηγήσει σε εσάς και στην οικογένεια σας τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η βέλτιστη διαχείριση της περίπτωσης που μας αναφέρετε.
Πείτε μας σε ποια περιοχή βρίσκεστε ώστε να γίνει παραπομπή στο πιο κοντινό συνεργάτη μας. Είναι σημαντικό να σας πούμε ότι αν η ηλικία σας είναι κάτω των 18 χρειάζεται και η φυσική παρουσία των γονιών σας.
Το βέλτιστο είναι να πείτε στους γονείς σας να μας καλέσουν και να συζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους χρειάζεστε βοήθεια.
Θα είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Ενημερώστε μας για την όποια εξέλιξη.


Ευάγγελος Ζουμπανέας,
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,
Master Practitioner on Eating Disorders
Διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών www.keadd.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X