Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Πράσινος καφές: Μπορεί να με βοηθήσει στο αδυνάτισμα;
Πράσινος καφές: Μπορεί να με βοηθήσει στο αδυνάτισμα; thumbnail

Πράσινος καφές: Μπορεί να με βοηθήσει στο αδυνάτισμα;

Ερώτημα αναγνώστη: Πώς πίνουμε τον πράσινο καφέ και πόσες φορές την ημέρα;


Απαντά ο Χάρης Δημοσθενόπουλος, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc. 


Το θέμα της παχυσαρκίας απασχολεί πάρα πολύ κόσμο και είναι ένα πρόβλημα που αφορά τόσο την ψυχολογία όσο και την υγεία.  Τις τελευταίες δεκαετίες κυκλοφορούν κατά διαστήματα διάφορα συμπληρώματα, τα οποία υπόσχονται θαύματα. Τα δυο που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια και έρχονται από εκπομπές και βιβλία ατόμων, όπως ο Dr.Oz από την Αμερική, είναι ο πράσινος καφές και οι κετόνες των rasberries. Όσον αφορά τον πράσινο καφέ, η βιβλιογραφία, δεν απορρίπτει τέτοιου είδους συμπληρώματα, μάλιστα αρκετές μελέτες που έχουν εκδοθεί σε επιστημονικά περιοδικά, δείχνουν ότι η λήψη τέτοιων συμπληρωμάτων υπό παρακολούθηση και σε συγκεκριμένες δοσολογίες, μπορεί να παίξουν ρόλο στη ρύθμιση του βάρους. Ο πράσινος καφές περιέχει κάποια οξέα, βρέθηκε ότι μπορεί να παίξουν ρόλο στην απορρόφηση του αμύλου και στη μείωση των προσλαμβανομένων θερμίδων.


Αυτό όμως που πρέπει να αναφέρουμε, είναι το ότι σε μια μελέτη χρησιμοποιήθηκε κάποιο συμπλήρωμα σε πολύ συγκεκριμένη δοσολογία, δεν σημαίνει ότι όλα τα συμπληρώματα που κυκλοφορούν και που περιέχουν ή τον πράσινο καφέ ή οποιαδήποτε άλλη ουσία είναι το ίδιο αποδοτικά. Ενώ μπορεί να υπάρχει ένα επιστημονικό δεδομένο, ότι μια ουσία σε μια μελέτη έδειξε ένα αποτέλεσμα κυρίως ως προς την απώλεια του βάρους, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα συμπληρώματα που δεν γνωρίζουμε ούτε την περιεκτικότητα, ούτε την καθαρότητα, ούτε τον τρόπο παρασκευής του συμπληρώματος, δεν σημαίνει ότι όλα τα συμπληρώματα με αυτή την ουσία είναι το ίδιο αποδοτικά. Πριν πάρουμε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής, που πιστεύουμε ή ευελπιστούμε ότι θα μας βοηθήσει στην απώλεια του βάρους, είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευόμαστε γιατρό ή διαιτολόγο, ώστε να μην πετάμε τα χρήματά μας και ταυτόχρονα να μην βάζουμε και την υγεία μας σε κίνδυνο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X