Αρχική / Ψυχολογία / Κατάθλιψη / Παγκόσμια Ημέρα ψυχικής Υγείας: Δωρεάν Τεστ για άγχος και κατάθλιψη!
Παγκόσμια Ημέρα ψυχικής Υγείας: Δωρεάν Τεστ για άγχος και κατάθλιψη! thumbnail

Παγκόσμια Ημέρα ψυχικής Υγείας: Δωρεάν Τεστ για άγχος και κατάθλιψη!

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


 Μεγάλες είναι οι ψυχολογικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους ψυχικά ασθενείς,αλλά και στο γενικότερο πληθυσμό. Kυρίως, η κατάθλιψη,οι αγχώδεις διαταραχές,οι κρίσεις πανικού και οι απόπειρες αυτοκτονίας έχουν αυξηθεί σημαντικά λογω oικονομικής κρίσης και σχετίζονται άμεσα με το χαμηλό εισόδημα, την ανεργία και την απειλή ανεργίας(πηγή ΕΠΙΨΥ). Παράλληλα έχουν μειωθεί οι κοινωνικές σχέσεις, γεγονός που οδηγεί σε ψυχολογική και κοινωνική συρρίκνωση.  Αλλες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι στην παροχή περίθαλψης στους ψυχικά ασθενείς.Οι ασθενείς επιβαρύνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα με δυσβάσταχτες συμμετοχές στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής.


Τις παραπάνω επισημάνσεις κάνει η Δράση για την Ψυχική Υγεία, με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα Ψυχικής Υγείας(10 Οκτωβρίου).


Η  πρόεδρος της Δράσης Κλινική Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια Δρ. Ιλια Θεοτοκά επισημαίνει  ότι «Oι ψυχικές διαταραχές επηρεάζουν το 12% του πληθυσμού παγκοσμίως  δηλαδή 450 εκατομμύρια νοσούν από ψυχικές διαταραχές. Κάποιες από αυτές  αν  αντιμετωπισθούν έγκαιρα μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην καλύτερη ποιότητα ζωής του ασθενούς και της οικογένειάς του, στο να είναι το άτομο ικανοποιημένο στη ζωή του ,να μπορεί να αντιμετωπίζει την πίεση της καθημερινότητας, να εργάζεται και να συνεισφέρει στην κοινωνία.


Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ  για τους παραπάνω λόγους για την  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα θέματα ψυχικής υγεία


11, 12 και 13 Οκτωβρίου από  5μμ-8μμ:


Εργαστήρι Ψυχολογικής Έκφρασης και Δημιουργίας,  Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι .


ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΤΟΜΟ  ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ από εκπαιδευμένους ψυχολόγους  και ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ.


Επιμέλεια: Αιμιλία Σταθάκου


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X