Αρχική / Ψυχολογία / Απώλεια – πένθος / Μπορεί το πένθος να εξελιχθεί σε κατάθλιψη;
Μπορεί το πένθος να εξελιχθεί σε κατάθλιψη;  thumbnail

Μπορεί το πένθος να εξελιχθεί σε κατάθλιψη;

 


Αναγνώστριά μας ρωτά: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΣΥ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΗΚΑΜΕ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΔΙΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΞΑΘΝΙΚΑ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΩ… ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός.  


Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να συζητήσει μαζί του για να δει τα κίνητρά του και να ανακαλύψει ποια είναι τα κίνητρά του να δείξει μια κατανόηση για την απώλεια. «Μπορεί να πει ότι καταλαβαίνω την απώλεια που έζησες αλλά και εγώ νιώθω μια μικρότερη απώλεια. Μήπως η συμπεριφορά σου είναι λίγο εγωιστική;» Πρέπει να υπάρξει μια μικρή υποχωρητικότητα εκ μέρους της. Το πένθος ναι μπορεί να μας οδηγήσει σε κατάθλιψη. Η θλίψη του πένθους μπορεί αν διαρκέσει ακόμα και ένα έτος κλινικά. Για κατάθλιψη μπορούμε να μιλάμε όταν διαρκεί πάνω από ένα με ενάμιση χρόνο και δεν μπορούν να ξαναβρούν την διάθεσή τους. Το πένθος βέβαια μας αλλάζει όλους αλλά αν η διάθεσή μας είναι πολύ άσχημη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό μπορεί να είναι σημάδι κατάθλιψης.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X