Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Θες να χάσεις γρήγορα το σωσίβιο στη μέση; Μια πολύ εύκολη λύση!
Θες να χάσεις γρήγορα το σωσίβιο στη μέση; Μια πολύ εύκολη λύση! thumbnail

Θες να χάσεις γρήγορα το σωσίβιο στη μέση; Μια πολύ εύκολη λύση!

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το ασβέστιο ήταν απαραίτητο για την διατήρηση της υγείας οστών και δοντιών,  τη διαδικασία πήξης του αίματος, την λειτουργία των μυών και τη διαβίβαση των μηνυμάτων του νευρικού συστήματος. Σύμφωνα όμως με τα αποτελέσματα νέας έρευνας Δανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση "American Journal of Clinical Nutrition" είναι σημαντική η συμβολή του και στον καλό μεταβολισμό της ενέργειας, και κατ επέκταση στον έλεγχο του βάρους. 


Στην μελέτη που διεξήχθη συμμετείχαν 7.569 άτομα. Και όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες κάθε  1.000 mg ασβεστίου συνδέονται θεωρητικά με μείωση βάρους ίση με 0,076 χιλιόγραμμα. Παράλληλα παρατηρήθηκε ότι η μεγάλη πρόσληψη ασβεστίου συμβάλλει και σωματομετρικά, αφού άτομα που λαμβάνουν αρκετό ασβέστιο μπορούν να νικήσουν την προδιάθεση που ενδεχομένως έχουν, για μεγάλη περίμετρο μέσης.


Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το ασβέστιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της απορρόφησης του λίπους. Έτσι, η ύπαρξη ικανοποιητικών επιπέδων ασβεστίου ενισχύει τη διαδικασία καύσης του λίπους, όπως και την αναστολή συσσώρευσής του, στα λιποκύτταρα. Συνεπώς αφενός οδηγεί σε μείωση βάρους και αφετέρου, στη διατήρηση του σωστού βάρους.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X