Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Θέλω να χάσω 10-12 κιλά. Τι να κάνω;
Θέλω να χάσω 10-12 κιλά. Τι να κάνω; thumbnail

Θέλω να χάσω 10-12 κιλά. Τι να κάνω;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Καλησπέρα σας. Τον τελευταίο χρόνο μετά από μια σοβαρή περιπέτεια υγείας, πνευμονεκτομή ολική έχασα μετά το χειρουργείο σε 3 βδομάδες 12 κιλά μυϊκού  ιστού κατά την διάρκεια της χημειοθεραπείας και μετά ξαναπήρα 14 κιλά και τώρα είμαι 97 κιλά, τα οποία ουσιαστικά φαίνονται στην κοιλιά. Το ύψος μου είναι 1,80 και η ηλικία μου είναι 55 ετών. Ο καρδιολόγος μου είπε να χάσω 10-12 κιλά. Μπορείτε να με βοηθήσετε;
ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ο κ. Ευάγγελος Ζουμπανέας, διαιτολόγος διατροφολόγος 


Δυστυχώς όταν υπάρχει απότομη πτώση του συνολικού σωματικού βάρους, η απώλεια αυτή έχει μικρή σχέση με την απώλεια του περιττού λίπους και σχετίζεται με σημαντική απώλεια μυϊκής μάζας όπως πολύ σωστά αναφέρετε. Το αμέσως επόμενο δυσάρεστο είναι ότι η "προίκα" του μεταβολισμού μας εξαρτάται κατά κύριο λόγω από την μυϊκή μάζα του σώματός μας, και κάθε φορά που για οποιοδήποτε λόγο αυτή αποσυντίθεται, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη ραγδαία πτώση του βασικού μας μεταβολισμού. Επίσης κάθε φορά που υπάρχει απότομη πτώση κιλών, δηλαδή με ρυθμούς μεγαλύτερους του 0,5-1 κιλό τη βδομάδα, όταν τελικά υπάρχει επάνοδος του προηγούμενου βάρους, δεν αποκαθίσταται η μυϊκή μάζα παρά στο ελάχιστο, και το επιπλέον βάρος σχετίζεται με εναπόθεση λίπους κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς ιδιαίτερα όταν πρόκειται για άντρες. Με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας θα χρειασθείτε τη βοήθεια ενός επαγγελματία πτυχιούχου γυμναστή ώστε να σας υποδείξει το κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης που θα βοηθήσει να επανακάμψει η χαμένη μυϊκή μάζα, παράλληλα με οργανωμένο πρόγραμμα διατροφής από επαγγελματία πτυχιούχο διαιτολόγο.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X