Αρχική / Ψυχολογία / Κατάθλιψη / Μπορεί το πένθος να μου προκαλέσει κατάθλιψη;
Μπορεί το πένθος να μου προκαλέσει κατάθλιψη; thumbnail

Σοφία, 26 ετών

Μπορεί το πένθος να μου προκαλέσει κατάθλιψη;

Aναγνώστριά μας ρωτά:


Καλησπέρα. Θα ήθελα σας παρακαλώ αν είναι εφικτό να με συμβουλεύατε σε κάποιο θέμα.Έχασα τον πατέρα μου πριν 6 μήνες μετά από πολύχρονη κ φοβερά φυχοφθόρα ασθένεια. Είχε αλτσχάϊμερ κ πάρκινσον στα άκρα. Μετά από την απώλεια του πατέρα μου όπως καταλαβαίνετε δεν έχω όρεξη απολύτως για ΤΙΠΟΤΑ. Έχω όλα τα συμπτώματα της κατάθλιψης απ ότι ξέρω. Στα 23 μου χρόνια είχα πάθει νευρογενής ανορεξία.Τώρα είμαι 39 χρονών.Οπότε ξέρω πως είναι η κατάθλιψη γιατί την ξαναπέρασα στο παρελθόν.Θα ήθελα σας παρακαλώ τη βοήθειά σας. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων. 


Σοφία


Αγαπητή αναγνώστρια. Ζητήσαμε τη συμβουλή της ψυχολόγου κυρίας Λίζας Βάρβογλη.Καταρχήν να σας δώσω τα συλλυπητήριά μου για την απώλειά σας.  Η απώλεια ενός γονιού αποτελεί τραυματικό γεγονός σε κάθε ηλικία και τα συμπτώματα του πένθους .  Συχνά ορισμένα συμπτώματα της κατάθλιψης εμφανίζονται και στο πένθος, και αυτό είναι φυσιολογικό.  Όμως,  υπάρχουν και βασικές διαφορές ανάμεσα στην κατάθλιψη και στο πένθος, όπως το ότι το άτομο που πενθεί διατηρεί την αυτοεκτίμησή του και μπορεί να θυμάται καλές στιγμές που είχε με τον άνθρωπο που έχασε.  Βάσει του ιστορικού σας και του γεγονότος ότι είστε ευάλωτη, θα έλεγα ότι καλό θα ήταν να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό προκειμένου να γίνει σωστή διάγνωση και θεραπεία, εφόσον αυτό χρειάζεται.X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X