Αρχική / Διατροφή / Food therapy / Το γνωρίζατε; Ο καφές προστατεύει και τα μάτια μας
Το γνωρίζατε; Ο καφές προστατεύει και τα μάτια μας thumbnail

Το γνωρίζατε; Ο καφές προστατεύει και τα μάτια μας

Νέα έρευνα του πανεπιστημίου Cornell υποδεικνύει ότι ο καφές θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβάλλει στην υγεία των ματιών. Συγκεκριμένα, ένα αντιοξειδωτικό που περιέχεται στον καφέ και ονομάζεται χλωρογενικό οξύ, CLA, απομακρύνει την εκφύλιση του αμφιβληστροειδή σε ποντικούς, αναφέρει το Nature World News. Στους ανθρώπους, η πάθηση προκαλείται από γλαύκωμα, γήρανση και διαβήτη. Ο ερευνητής Chang Y. Lee, δήλωσε ότι ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο και ότι κατανοούμε το όφελος που μπορούμε να έχουμε από αυτόν.Ποντικοί που προηγουμένως είχαν αντιμετωπιστεί με CLA δεν εμφάνισαν βλάβη του αμφιβληστροειδή, ακόμα και όταν εκτέθηκαν σε μονοξείδιο του αζώτου που επιταχύνει τη εκφυλιστική διαδικασία.
Επόμενο βήμα είναι να διαπιστωθεί αν ο καφές απελευθερώνει CLA άμεσα στον αμφιβληστροειδή. Αν αυτό συμβαίνει, οι επιστήμονες θα μπορούσαν ενδεχομένως να αναπτύξουν ειδικό ρόφημα για τα μάτια.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X