Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Παιδί και δίαιτα: Τι πρέπει να προσέχετε
Παιδί και δίαιτα: Τι πρέπει να προσέχετε  thumbnail

Aγγελική 12 ετών

Παιδί και δίαιτα: Τι πρέπει να προσέχετε

Αναγνώστρια ρωτά. Γεια ειμαι 12 χρόνων έχω ύψος 153 και 46 κιλά θελω να μου γράψετε μια διατροφήΠου με αυτήν σε 2 εβδομάδες να έχω χάσει 1 με 2 κιλα. Σας ευχαριστώ

 

Απαντάει η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Αμαλία Φιλίππου

Αγαπητή μου φίλη, σύμφωνα με το Δείκτη Μάζας Σώματός σου βρίσκεσαι στην 69η καμπύλη ανάπτυξης που υποδεικνύει πως το βάρος για το ύψος σου και την ηλικία σου είναι εντός των φυσιολογικών ορίων (τα οποία ορίζονται από την 5η έως την 85η καμπύλη ανάπτυξης). Ωστόσο, και λαμβάνοντας υπόψιν πως το εύρος των φυσιολογικών τιμών είναι πολύ μεγάλο, το ιδανικό για κάθε άνθρωπο σωματικό βάρος καθορίζεται από πολλούς παράγοντες και για αυτό θα πρέπει να αξιολογείται εξατομικευμένα. 
Ο στόχος της απώλειας βάρους που αναφέρεις (1-2 κιλά σε 2 εβδομάδες) κρίνεται απολύτως εφικτός και εύκολα πραγματοποιήσιμος ωστόσο θα σε συμβούλευα να δράσεις μεθοδευμένα και συστηματικά. Με απλά λόγια, πρέπει να αποφύγεις κάθε είδους στερητικές και μονοφαγικές δίαιτες που κυκλοφορούν ευρέως από στόμα σε στόμα ή μέσω διαδικτύου και να ακολουθήσεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής στο κατάλληλο επίπεδο θερμίδων που θα σου εξασφαλίσει έλεγχο του βάρους σου αλλά ταυτόχρονα και επάρκεια στα απαραίτητα για την ανάπτυξή σου θρεπτικά συστατικά. Καθώς διανύεις μια πολύ ευαίσθητη ηλικία με αυξημένες απαιτήσεις πρέπει να φροντίσεις ώστε η διατροφή σου να μην παρακωλύει την ανάπτυξή σου. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείς έναν επαγγελματία διαιτολόγο που θα σε καθοδηγήσει υπεύθυνα και με ασφάλεια, εκπαιδεύοντάς σε, σε διατροφικές συνήθειες που θα ακουμπούν στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου και θα μπορείς εύκολα να εφαρμόσεις και να διατηρήσεις για τα επόμενα χρόνια, εξασφαλίζοντας έτσι τα αποτελέσματα που επιθυμείς και καλό έλεγχο του βάρους σου και στην πορεία της ζωής σου. Καλή σου επιτυχία!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X