Αρχική / Διατροφή / Food therapy / Πόσο καλό κάνει η κατανάλωση μελιού με κανέλα;
Πόσο καλό κάνει η κατανάλωση μελιού με κανέλα; thumbnail

Ντίνα, 32 ετών

Πόσο καλό κάνει η κατανάλωση μελιού με κανέλα;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Διάβασα σε ενα blog για το μελι και κανέλα κευλάνης. Το χρησιμοποιώ καθημερινά εδώ και ενάμιση μήνα, με έχει βοηθήσει αρκετά στο στομάχι μου, αλλά δεν γνωρίζω για ποσο καιρό μπορώ να το παίρνω ακόμα, μήπως γνωρίζετε κάτι περαιτέρω να με ενημερώσετε κι εμένα;


Στο ερώτημα απάντησε η Φιλίππου Αμαλία, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Αγαπητέ/ή αναγνώστη/ρια, σοβαρά επιστημονικά στοιχεία που να στηρίζουν ανοιχτά πως η κατανάλωση μελιού με κανέλας έχουν ουσιαστικά οφέλη στον οργανισμό δεν υπάρχουν. Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα έχουν αντιοξειδωτικά και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά με επωφελείς ιδιότητες ωστόσο στις ποσότητες που ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να θεωρήσουμε πως αποτελούν θεραπευτικό μέσο. Από την άλλη πλευρά η υπερκατανάλωση μελιού μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και γλυκόζης στο αίμα ενώ η υπερκατανάλωση κανέλας μπορεί να αποβεί τοξική λόγω της ουσίας κουμαρίνης που περιέχει. Όπως καταλαβαίνετε σε κάθε περίπτωση η κατανάλωση των εν λόγω τροφίμων, προφανώς δεν αντενδείκνυται –ίσα ίσα αποτελούν μια άκρως υγιεινή επιλογή – με την προϋπόθεση ότι διατηρούμε πάντα το μέτρο και συνειδητά γνωρίζουμε πως καμία ουσία, βότανο ή τρόφιμο δεν αποτελεί πανάκεια.


 


 


Σύντομο Βιογραφικό:


Η Αμαλία Φιλίππου είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο των σπουδών της έχει εργαστεί ως νοσοκομειακός διαιτολόγος σε νοσοκομειακά ιδρύματα της Αττικής (Θριάσιο, Αγία Όλγα, Σωτηρία, Αλεξάνδρα, Παίδων – Αγία Σοφία).  Παράλληλα, συνεργάστηκε με την τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής «νηστικό αρκούδι» και ανέλαβε την αρθρογραφία στη διατροφική στήλη της ιστοσελίδας.


Σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με βασικό αντικείμενο απασχόλησης ερευνητικά προγράμματα που εστιάζουν στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση εξατομικευμένων διατροφικών παρεμβάσεων διαχείρισης σωματικού βάρους και δεικτών υγείας. Παράλληλα, ως ελεύθερη επαγγελματίας συνεργάζεται με τη βιομηχανία τροφίμων, αναλαμβάνοντας τη σύνταξη έντυπου ενημερωτικού υλικού για επιστήμονες υγείας και καταναλωτές ενώ ταυτόχρονα διατηρεί προσωπικό διαιτολογικό γραφείο.


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X