Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Τρόποι για να χάσεις γρήγορα 10 κιλά
Τρόποι για να χάσεις γρήγορα 10 κιλά thumbnail

Ευτυχία, 16 ετών

Τρόποι για να χάσεις γρήγορα 10 κιλά

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας, θα ήθελα να χάσω 10 κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαι 16 ετών, ύψος 1,68 και ζυγίζω 78 κιλά.


 


Στο ερώτημά απάντησε η Αμαλία Φιλίππου, Κλινική Διαιτολόγος, Διατροφολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Αγαπητέ/ή φίλε/η, σύμφωνα με τα στοιχεία που μου δίνεις υπολογίζω πως ο Δείκτης Μάζας Σώματός σου είναι 27,6 και σε κατατάσσει στην 93η καμπύλη ανάπτυξης του ΔΜΣ για τα κορίτσια και στην 95η αντίστοιχα για τα αγόρια, που σημαίνει πρακτικώς πως θα ήταν ιδιαιτέρως επωφελές για την υγεία και την ανάπτυξή σου να χάσεις κάποια περιττά κιλα. Το ότι είσαι ακόμα σε πολύ νεαρή ηλικία αφενός μπορεί να σε βοηθήσει στην προσπάθειά σου, καθώς ο μεταβολισμός σου κινείται με καλούς ρυθμούς αλλά ταυτόχρονα απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς καθώς βρίσκεσαι στο στάδιο της εφηβείας και είναι πολύ σημαντικό να μην ακολουθήσεις ακραίες λύσεις και μεθόδους που μπορεί να αποβούν επικίνδυνες για την ομαλή ανάπτυξή σου.  Απαιτείται λοιπόν, να ακολουθήσεις ένα καλά σχεδιασμένο πλάνο για να καταφέρεις να αποκτήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος το οποίο θα μπορέσεις έπειτα να διατηρήσεις και να εξασφαλίσεις έναν καλό έλεγχο του βάρους σου και αργότερα ως ενήλικας. Συμβουλεύσου έναν πτυχιούχο διαιτολόγο που θα σε βοηθήσει να σχεδιάσετε μαζί ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο με βάση τις συνήθειες αλλά και τις ανάγκες σου, πλήρες σε θρεπτικά συστατικά αλλά φτωχό σε περιττές θερμίδες. Με τη βοήθεια του διαιτολόγο σου θα εκπαιδευτείς κατάλληλα και στην πορεία θα υιοθετήσεις σιγά σιγά αλλαγές στη διατροφή σου αλλά και στον τρόπο ζωής σου που θα σε βοηθήσουν να τρέφεσαι με ποιότητα και χωρίς υπερβολές. 


Ταυτόχρονα, καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια σου θα έχει η σωματική άσκηση. Βρες μια μορφή φυσικής δραστηριότητας που σου αρέσει και μπορεί να χωρέσει στο πρόγραμμά σου, όπως χορός, γυμναστήριο, κάποιο άθλημα ή ακόμα και περπάτημα! Δραστηριότητες ακόμα και μέτριας έντασης βοηθούν σημαντικά στο να αυξήσεις τις καύσεις σου και να κάψεις λίπος!


Ο συνδυασμός ισορροπίας στη διατροφή σου και ενός λίγο πιο δραστήριου τρόπου ζωής θα σε βοηθήσει να φτάσεις με σταθερά βήματα σε ένα υγιές βάρος.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X