Αρχική / Ψυχολογία / Real Life / Κατάθλιψη / Πάσχω από κατάθλιψη, αλλά κανείς δεν με καταλαβαίνει… Πώς θα ξεφύγω από τη φυλακή μου;
Πάσχω από κατάθλιψη, αλλά κανείς δεν με καταλαβαίνει... Πώς θα ξεφύγω από τη φυλακή μου; thumbnail

Η 40χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Τατιάνα

Εδώ και 4-5 χρόνια πάσχω από κατάθλιψη. Είμαι διαζευγμένη μητέρα ενός 13χρόνου αγοριού, ποτέ δεν είχα ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την οικογένεια μου και ούτε θεωρούν την κατάθλιψη σαν ασθένεια.

Πάσχω από κατάθλιψη, αλλά κανείς δεν με καταλαβαίνει… Πώς θα ξεφύγω από τη φυλακή μου;

Εδώ και 4-5 χρόνια πάσχω από κατάθλιψη. Είμαι διαζευγμένη μητέρα ενός 13χρόνου αγοριού, ποτέ δεν είχα ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την οικογένεια μου και ούτε θεωρούν την κατάθλιψη σαν ασθένεια.


Παθαίνω και κρίσεις πανικού τις οποίες και αντιμετωπίζω με χάπια. Το τελευταίο χρόνο είμαι κλεισμένη συνέχεια στο δωμάτιο μου και σπάνια βγαίνω εκτός οικίας. Μονό αν είμαι υποχρεωμένη. Οι φίλες μου δεν με καταλαβαίνουν, κανένας δεν καταλαβαίνει.


Θέλω να ΖΗΣΩ και πάλι, αλλά δεν μπορώ να ξεφύγω. Πάντα κανονίζω να πάω κάπου και τη τελευταία στιγμή το ακυρώνω. Μπορεί ακόμα να ετοιμαστώ και μετά να μην πάω. Πώς θα ξεφύγω από τη φυλακή μου; Γιατί εγώ φταίω για όλα… Δεν μπορώ να μιλήσω ούτε στη καλύτερη μου φίλη, γιατί θα γελάει πίσω από την πλάτη μου. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να καταλάβει σε τι κόλαση ζω…


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος, Δρ Μαρία Φωτιάδου:


Καλησπέρα σας,


Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας.


Η κατάθλιψη παρόλο που είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, με την κατάλληλη βοήθεια και καθοδήγηση, μπορεί να έχει ένα τέλος και να ξαναβρούμε τη δυνατότητα να ξαναφτιάξουμε τη ζωή μας και πάλι. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτό είναι πιθανό όσο νιώθουμε άσχημα και απογοητευμένοι από τη ζωή, αλλά πάντα υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και η ζωή μας μπορεί να ξαναγίνει φωτεινή και να ζήσουμε πραγματικά αυτό που ονειρευόμαστε.


Ξεκινήστε όσο δύσκολο κι αν σας είναι να καταγράφετε τα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις που νιώθετε. Όταν τελειώσετε πάρτε το χαρτί και πετάξτε το. Μιλήστε σε κάποιο άτομο που ξέρει να σας ακούει και σας καταλαβαίνει. Προσπαθήστε γενικά να εξωτερικεύσετε ότι άσχημο υπάρχει μέσα σας. Ξεκινήστε κάτι δημιουργικό, ένα χόμπι όσο μπορείτε.


Στην αρχή όλα φαντάζουν δύσκολα αλλά με τις μέρες αρχίζουμε να βλέπουμε διαφορετικά πράγματα στον εαυτό μας και τις δυνατότητες που έχουμε. Πριν κοιμηθείτε γράψτε μια λίστα με όσα έχετε θετικά στη ζωή σας και σας συμβαίνουν καθημερινά. Αυτό μπορεί να είναι το παιδί σας, το σπίτι σας, ένα λουλούδι , ένα γεύμα, ένας φίλος που σας μίλησε, κάτι που είδατε και σας πήρε την προσοχή. Ό,τι μπορείτε όσο και απλό και μικρο να φαντάζει.


Κάντε αυτή τη λίστα καθημερινά κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε. Κάντε το κάθε βράδυ και δείξτε εμπιστοσύνη ότι τα καλά είναι πολύ πιθανά.


Αν θέλετε να με ρωτήσετε κάτι επιπλέον επικοινωνήστε μαζί μου.


Ευχαριστώ, Δρ Μαρία Φωτιάδου  

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X
[contact-form-7 id="192177" title="Popup"]