Συνταγή για σπιτική λεμονάδα thumbnail
Το κόλπο για να ρυθμίσουμε πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της

Συνταγή για σπιτική λεμονάδα

Υλικά


φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού


ζάχαρη (τόσα ποτήρια όσα και ο χυμός λεμονιού)


ξύσμα από 1/2 λεμόνι για κάθε ποτήρι χυμό λεμονιού


Διαδικασία


Σουρώνουμε το χυμό λεμονιού, τον μετράμε με ένα ποτήρι και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο, καθαρό μπολ. Μετράμε τόσα ποτήρια ζάχαρη όσα και ο χυμός λεμονιού. Δηλαδή, αν βάλαμε 3 ποτήρια χυμό λεμονιού, βάζουμε 3 ποτήρια ζάχαρη. Βάζουμε τη ζάχαρη στο μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα από 1/2 λεμόνι για κάθε ποτήρι χυμού.


Ανακατεύουμε ελαφρώς ίσα να λιώσει η ζάχαρη. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες. Η λεμονάδα είναι έτοιμη και τη βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια. Διατηρείται για 4 – 5 μέρες στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε γεμίζουμε ποτήρια κατά το 1/3 με λεμονάδα και απογεμίζουμε με κρύο νερό και παγάκια.


Ρυθμίζουμε πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της, βάζοντας λιγότερη ή περισσότερη λεμονάδα ή νερό. Αν μας ενοχλεί να μασάμε το ξύσμα του λεμονιού, σουρώνουμε τη λεμονάδα με λεπτό σουρωτηράκι του τσαγιού πριν τη σερβίρουμε.


 


Πηγή: gastronomos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X