Mακαρονάδα τουρλού με καλοκαιρινά λαχανικά και φρέσκο τζίντζερ

Η πιο απλή, καλοκαιρινή μακαρονάδα με κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πιπεριές! Την αρωματίζουμε με άνηθο και μαϊντανό και την απογειώνουμε με λίγο φρέσκο τζίντζερ.

Υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες, σε φέτες 1 εκ.
  • 2 κολοκύθια, σε φέτες 1 εκ.
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης+1 πράσινη κέρατο, χοντροκομμένες
  • 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη)
  • 1 κουτ. σούπας άνηθος + 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένοι
  •  60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Στο τέλος, κρατάμε 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) από το νερό όπου τα βράσαμε. Στο μεταξύ, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές και το τζίντζερ για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα 200 ml νερό (από το βράσιμο των ζυμαρικών) και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον άνηθο και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, ίσα να μαραθούν τα ντοματίνια. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Λαχανικά τουρλού (μπριάμ)

Φουρνιστά λαχανικά με ντομάτα και φέτα

Το αυθεντικό «μαμαδίστικο» μπριάμ!

Οι εκπληκτικές ιδιότητες του τζίντζερ (πιπερόριζα)

Σχετικά άρθρα