9 σημάδια που δείχνουν ότι… βρήκες το άλλο σου μισό!

Είσαι μια ρομαντική ψυχή που πιστεύει πως κάπου εκεί έξω υπάρχει ο… ένας και μοναδικός, η αδερφή ψυχή σου, το άλλο σου μισό, ο… πρίγκιπας του παραμυθιού; Ουτοπικό;

Ας γίνουμε λίγο πιο ρεαλιστές, διατηρώντας, ωστόσο τη ρομαντική διάθεση. Είναι ουτοπικό να πιστεύεις ότι θα βρεις έναν… πρίγκιπα που θα είναι τέλειος, θα σου φέρεται πάντα υπέροχα, θα συμφωνείτε στα πάντα και θα… ζήσετε εσείς καλά κι εμείς καλύτερα!

Δεν είναι όμως καθόλου μη ρεαλιστικό να βρεις κάποιον που θα ξέρεις από την αρχή ότι είναι για σένα πολύτιμος! Με το που θα μπει στη ζωή σου θα το καταλάβεις, καθώς χωρίς να κάνεις ή να κάνει τίποτα, θα αρχίσει να σου γίνεται απαραίτητος! Είναι ένα πρόσωπο, με το οποίο συνδέεσαι ενστικτωδώς με μια πολύ βαθιά ψυχική επαφή. Αν δε αυτός καταλήξει να γίνει σύντροφός σου, τότε η σχέση που δημιουργείται είναι πολύ ιδιαίτερη, μαγική θα μπορούσαμε να πούμε!

Πώς θα καταλάβεις όμως ότι βρήκες αυτόν τον… Ένα και μοναδικό;

Παρακάτω θα βρεις τα σημάδια:

Επικοινωνείτε δίχως να χρειαστεί να μιλήσετε

Έχεις νιώσει ποτέ ότι κάποιος “διαβάζει” την ψυχή σου και μπορεί έτσι να γνωρίζει τις αντιδράσεις σου ακόμα και αν δεν σε βλέπει; Αν σου έχει συμβεί με κάποιον, μην τον αφήσεις να φύγει από τη ζωή σου!

Σύμφωνα με την Dr Sue Jonshon, κλινική ψυχολόγο, ειδική στη Θεραπεία Ζεύγους και συγγραφέα του βιβλίου “Το νόημα του έρωτα”, η αδερφή ψυχή σου ανταποκρίνεται στις  συναισθηματικές σου ανάγκες: “Είναι πολύ κοντά σου, δίνει όλη της την προσοχή για να ικανοποιήσει τις ανάγκες σου, σου κρατάει το χέρι όταν έχεις ανασφάλειες, σε αγκαλιάζει όταν χαίρεσαι, σε παρηγορεί όταν πονάς”…

Το ξέρεις μέσα σου ότι είναι μοναδικός!

Σύμφωνα με τη συγγραφέα Rev. Laurie Sue Brockway, όταν γνωρίσεις εκείνον τον έναν, το ξέρεις μέσα σου! Υπάρχει μια φωνή μέσα στο κεφάλι σου που σου φωνάζει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι μοναδικός και ιδιαίτερος για σένα!

Είναι έντονη η χημεία και ο… ηλεκτρισμός μεταξύ σας

Και δεν μιλάμε μόνο στο σεξουαλικό τομέα. Η χημεία είναι κυρίως στην επαφή, στον ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα, στον τρόπο που κρατάτε το χέρι ο ένας του άλλου. Σύμφωνα με την  Dr. Carmen Harra, κλινική ψυχολόγο και ειδική στις σχέσεις, “Του κρατάς το χέρι και… βλέπεις πυροτεχνήματα, ακόμα και έπειτα από πολλά χρόνια σχέσης”. Αυτό είναι μοναδικό!

Νιώθεις πολύ άνετα μαζί του!

Από τη μέρα που τον γνώρισες αισθάνεσαι ότι υπάρχει μεταξύ σας ένα… ψυχικό δέσιμο. Τον νιώθεις τόσο κοντά σου, αισθάνεσαι τόσο άνετα μαζί του που μπορείς να του πεις τα πάντα! Πράγματα που δεν έχεις πει ποτέ σε κανέναν! Επίσης, μπροστά του είσαι εντελώς ο εαυτός σου! Δεν έχεις πρόβλημα να σε δει χάλια, να σε δει να “τσαλακώνεσαι”, να κλαις, να χτυπιέσαι, να σαι άβαφτη, απεριποίητη. Ξέρεις ότι βλέπει πολύ πιο μέσα από όλα αυτά… Και φυσικά, όπως σημειώνει η Dr Sue Johnson, “είναι ο άνθρωπος που θα σου ανοιχτεί, να δεις βαθιά μέσα του.  Είναι ο άνθρωπος που θα πάρει το ρίσκο και θα μοιραστεί μαζί σου τα πιο βαθιά συναισθήματά του, τις σκέψεις και τις ανάγκες του”.

Αλλά η σχέση σας δεν είναι πεταλουδίτσες, λουλουδάκια και καρδούλες! Σε προκαλεί όσο κανείς άλλος!

Το άλλο σου μισό δεν είναι ούτε εύκολο να το βρεις ούτε εύκολο να το κρατήσεις. Οι συνθήκες ζωής μπορεί να είναι πολύ αντίξοες όταν το συναντήσεις και να περάσετε από… σαράντα κύματα μέχρι να στε μαζί! Η συγγραφέας Kailen Rosenberg της εταιρείας “The Love Architects” αναφέρει: “Οι αντίξοες συνθήκες της ζωής και οι προκλήσεις είναι μια δυναμωτική ισχύς που γίνεται η κόλλα που σας κρατάει μαζί πιο στέρεα μέσα από τις δύσκολες στιγμές και σας βοηθάει να γίνετε ο πιο αυθεντικός εαυτός σας”.

Άλλωστε βασιζόμαστε στις αδερφές ψυχές μας για να εξελιχθούμε ως άνθρωποι.

Μπορεί να μη συμφωνείτε στα πάντα αλλά έχετε στις ίδιες απόψεις στα σημαντικά ζητήματα

Δε γίνεται να συμφωνείτε σε κάθε μικρή λεπτομέρεια. Θα ήταν άλλωστε βαρετή μια τέτοια σχέση. Για την ακρίβεια, μπορεί να είστε πολύ διαφορετικοί. Οι αδερφές ψυχές έχουν συνήθως τις ίδιες αξίες και αρετές και βλέπουν τον κόσμο κάτω από  το ίδιο πρίσμα.

Η σχέση δημιουργεί και στους δυο μια εσωτερική ηρεμία!

Σύμφωνα με την dating expert Tracey Steinberg, συγγραφέα του “Flirt For Fun & Meet The One”, οι αδερφές ψυχές δεν αισθάνονται ανασφάλεια στη σχέση τους. Έχουν μια ηρεμία ότι όλα θα πάνε καλά, εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και είναι σίγουροι ότι θα βρουν μια λύση στα δύσκολα θέματα που μπορεί να τους απασχολούν συζητώντας με έναν ώριμο τρόπο!

Μπορεί να έχετε διαφορετικές ταυτότητες αλλά βλέπετε τον κόσμο ως ένας άνθρωπος! Δεν είστε στο “εγώ κι εσύ” αλλά στο “εμείς”

“Οι αδερφές ψυχές βλέπουν τον εαυτό τους ως το μισό του ίδιου ολόκληρου, βλέπουν στον σύντροφό τους το άλλο τους μισό και έτσι πορέυονται στη ζωή τους”, αναφέρει η Dr. Carmen Harra.

Μπορεί να γνωρίζεστε χρόνια αλλά νιώσατε έτοιμοι να κάνετε σχέση την ίδια στιγμή

Το άλλο σου μισό μπορεί να το γνωρίζεις ήδη. Να είναι φίλος σου, κολλητός σου, να μεγαλώσατε μαζί… Μπορεί να τα φτιάξατε στο σχολείο, να τα χαλάσατε, να παντρευτήκατε άλλους και να βρεθείτε έπειτα από χρόνια και να τα βρείτε. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο παιδικός σου έρωτας είναι και η αδερφή ψυχή σου! Μπορεί και να είναι! Έχε τις κεραίες σου ανοιχτές γιατί ο έρωτας χρειάζεται και ένα κοινό timing!

Και για να θυμηθούμε μια αγαπημένη ρήση του συγγραφέα του “Μικρού Πρίγκιπα” Antoine de Saint-Exupery, Η αγάπη δεν είναι να κοιτάμε ο ένας τον άλλον, είναι να κοιτάμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση”… 

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από huffingtonpost.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Μήπως έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι;

Αγάπη ή φιλία: Ποια είναι η βασική τους διαφορά;

Φιλία ή έρωτας; Πώς θα τα ξεχωρίσεις όταν μπερδεύονται στο μυαλό σου;

Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να (ξανα) διαβάσεις το “Μικρό Πρίγκηπα”;

Σχετικά άρθρα