Καις θερμίδες με τον αυνανισμό ή όχι;

Εάν είσαι κι εσύ φίλη του αυνανισμού να σου πούμε πρώτα από όλα ότι κάνεις πολύ καλά, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια από τις πιο υγιείς εκφάνσεις της ανθρώπινης σεξουαλικής δραστηριότητας.

Αυτό συμβαίνει, καθώς, εκτός από την εκτόνωση και την απόλαυση που σου προσφέρει, σου δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που σε ερεθίζει περισσότερο και σε κάνει να περνάς καλά στο κρεβάτι!

Παράλληλα, τίθεται συχνά το ερώτημα από γυναίκες που εφαρμόζουν τον αυνανισμό σε σταθερή βάση και είναι σε διαδικασία δίαιτας, για το εάν ο αυνανισμός τις βοηθάει να κάψουν περισσότερες θερμίδες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχουν σχετικές έρευνες που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή μέσω του αυνανισμού ο οργανισμός μπορεί να κάψει περισσότερες θερμίδες.

Εάν, δηλαδή, πιστεύεις ότι ο αυνανισμός σε βοηθάει να κάψεις συγκεκριμένο αριθμό θερμίδων, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου καθώς αυτό κατά πάσα πιθανότητα δεν ισχύει.

Μπορεί, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του χώρου, με το σεξ όντως να καις θερμίδες, πάντα με βάση την ένταση και τον ρυθμό που έχεις με τον καλό σου, όμως στην περίπτωση του αυνανισμού κάτι τέτοιο φαίνεται να είναι από πολύ δύσκολο έως και εξαιρετικά απίθανό.

Πάντως, κατά μέσο όρο στο σεξ, το κανονικό όχι το ατομικό, σύμφωνα με έρευνες μια γυναίκα καίει περίπου 69 θερμίδες, περίπου 3 θερμίδες το λεπτό.

Γενικότερα, το κάψιμο των θερμίδων απαιτεί αύξηση του καρδιακού σου ρυθμού, κάτι που με τον αυνανισμό είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, μιας και στόχος δεν είναι η αερόβια άσκηση, αλλά το να φτάσεις σε οργασμό με όποιον τρόπο σε βολεύει και ε εξυπηρετεί.

Συνέχισε να αυνανίζεσαι

Παρά το γεγονός ότι αυτή σου η μοναχική σεξουαλική συνήθεια δεν σε βοηθάει να κάψεις θερμίδες, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να την εγκαταλείψεις, καθώς έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία σου, σωματική και ψυχική.

Κι αυτό γιατί με τον αυνανισμό απελευθερώνονται στον εγκέφαλό σου ενδορφίνες (ορμόνες που βοηθούν στο να αισθάνεσαι όμορφα και σου φτιάχνουν τη διάθεση), ενισχύουν την παραγωγή της οξυτοκίνης, με την οποία χαλαρώνεις και κάνει πολύ καλό και ποιοτικό ύπνο, ενώ βελτιώνει το κυκλοφορικό σου σύστημα.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρωκτικό σεξ: 3 συμβουλές για να μην πονέσεις!

Η ιδανική στάση για να σε κάνει… βασίλισσα στο κρεβάτι!

Σχετικά άρθρα