Πώς να τον κάνεις να σου ανοιχτεί;

Σου αρέσει, αισθάνεσαι ότι του αρέσεις, ότι κάθε φορά που βρίσκεστε η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη, του έχεις δώσει να καταλάβει τα συναισθήματά σου – ή τουλάχιστον έτσι πιστεύεις- κι εκείνος φαίνεται να… αγνοεί τα σημάδια; Πώς θα τον κάνεις να σου  ανοιχτεί και να μιλήσει για τα συναισθήματά του; Η love coach Florence Escaravage δίνει κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα τον προσεγγίσεις.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τους άντρες

Οι άντρες είναι συγκρατημένοι και λιγότερο εκδηλωτικοί

Δύσκολα θα πάρουν την πρωτοβουλία -δυστυχώς- να κάνουν το πρώτο βήμα… Μύθος αυτό που έχεις ακούσει για τον άντρα κυνηγό; Στην πράξη οριακά ναι… Γιατί δεν παίρνουν πρωτοβουλίες; Φοβούνται πολύ περισσότερο από τις γυναίκες την απόρριψη ενώ θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουροι για τις επιλογές τους.

Βρίσκονται σε μια διαρκή αμφιβολία: “Είναι άραγε τώρα η κατάλληλη στιγμή για να εκμυστηρευτώ τα συναισθήματά μου;”, “αυτό που αισθάνομαι για εκείνη είναι αληθινός έρωτας ή απλώς μια έντονη έλξη;”…

Είναι θέμα… παιδείας

Εν αντιθέσει με τις γυναίκες, οι άντρες μαθαίνουν από μικροί να… χαλιναγωγούν και να ελέγχουν τα συναισθήματά τους. Όσο τα αποκρύπτει και τα απωθεί, τόσο περισσότερο φοβάται να τα εκφράσει και επομένως να σου ανοιχτεί!

Με το να τα αποδέχεται και να μην τα απωθεί, μπορεί να τα φοβάται λιγότερο και εντέλει να τα εκφράζει!

Φοβούνται ότι θα χάσουν την αυτονομία τους

agapi zeygari maziΣτην περίπτωση των αντρών, όταν έρχεται η στιγμή που τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά, τότε αρχίζουν να αναρωτιούνται: “Είναι αυτή η γυναίκα που θέλω;”, “Μήπως πρέπει να περιμένω λίγο ακόμα προτού κάνω την επιλογή μου;”…

Πίσω από αυτές τις αμφιβολίες κρύβεται ο φόβος ότι θα χάσουν την ελευθερία τους και την αυτονομία τους. Ο άνθρωπος επιλέγει τα συναισθήματά του από φόβο μήπως δείξει το πόσο ευάλωτος είναι. Άλλωστε, σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, ο άντρας δεν πρέπει να δείχνει καθόλου τα συναισθήματά του.

Αδέξιοι, συγκρατημένοι, λιγότερο εκδηλωτικοί, οι άντρες δυσκολεύονται να εκφράσουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους. Και πέρα από την αδεξιότητά τους, δεν χρησιμοποιούν καν τις ίδιες λέξεις με εσάς όταν εκφράζονται!

Για παράδειγμα: Ενώ θα ήταν πιο εύκολο να σου πει “σ’αγαπώ”, θεωρεί πιο εύκολο να σου δώσει τα κλειδιά του σπιτιού του, το οποίο υπονοεί ότι για σου δίνει τα κλειδιά του σπιτιού του, δέχεται την ύπαρξή σου στην καθημερινότητά του.

Πώς να τον βοηθήσεις να σου ανοιχτεί

agapi pop artΠρέπει να έχεις πάντα στο νου σου ότι οι άντρες δίνουν περισσότερη σημασία στις πράξεις παρά στα λόγια. Οπότε συχνά θα πρέπει να… αποκωδικοποιείς τη συμπεριφορά του για να καταλάβεις τι θέλει να πει… Επίσης ενώ εσύ ζητάς κατανόηση και στήριξη, εκείνος θεωρεί ότι τον κρίνεις για πράξεις και συμπεριφορές. Ζητά εμπιστοσύνη και αποδοχή και να του δίνεις κουράγιο, ώστε να μπορεί να ξεπερνάει τον εαυτό του και να ανοίγεται περισσότερο.

Το να καταλάβεις τα συναισθήματα ενός άντρα είναι να μπορέσεις να δεις πώς λειτουργούν όταν κάνουν μια συζήτηση ή ξεκινούν μια σχέση. Η σιωπή για έναν άντρα είναι ιερή. Όταν σιωπά για να αναλύσει καταστάσεις, κλίνεται για λίγο στο καβούκι του για να σκεφτεί. Εκείνη τη στιγμή δεν θέλει κανείς να τον ενοχλήσει.

Έχει ανάγκη ενίοτε από αυτές τις  αποστάσεις για να σκεφτεί. Θέλει λίγο χρόνο με τον εαυτό του.

Άλλωστε για τους άντρες τα λόγια είναι ένα μέσο πληροφόρησης και όχι έκφρασης συναισθημάτων.

Οπότε μην του θυμώνεις αν κλείνεται για λίγο στον εαυτό του και δεν είναι επικοινωνιακός. Έτσι δυσχεραίνεις την κατάσταση! Οι άντρες έχουν ανάγκη να επιβεβαιώνονται από τις συντρόφους τους, ώστε να “ξεκλειδώνουν” και να γίνονται πιο ανοιχτοί…

Εν κατακλείδι, για να μπορέσεις να επικοινωνήσεις σωστά με έναν άντρα και να τον κάνεις να ανοιχτεί, πρέπει να περάσεις από 3 στάδια:

  • Πρώτη εβδομάδα: Προσπαθείς να καταλάβεις γιατί δεν σου εκφράζει τα συναισθήματά του
  • Δεύτερη εβδομάδα: Βλέπεις τι περιμένει από σένα και τι μηνύματα πρέπει να του δώσεις για να τον κάνεις να σε εμπιστευτεί και να σου μιλήσει
  • Τρίτη εβδομάδα: θα τον κάνεις να σου μιλήσει σε κλίμα ηρεμίας και εμπιστοσύνης

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από femmeactuelle.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιατί οι άντρες δεν λένε «Σ’αγαπώ»

Τον αγαπώ αλλά δεν τον έχω! Γιατί μπλέκω πάντα σε αδιέξοδες σχέσεις;

«Κόλλημα», ενθουσιασμός ή αληθινός έρωτας; 5 tips για να τα ξεχωρίσεις

Μήπως έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι;

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα