Κέικ αχλαδιού ΧΩΡΙΣ ζάχαρη!

Ένα… μοσχοβολιστό κέικ αχλαδιού ΧΩΡΙΣ ζάχαρη (& με ελαιόλαδο), ιδανικό τόσο για το πρωινό σας, όσο και για ένα γλυκό πλην όμως υγιεινό σνακ για να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο!

Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα

themis kardiolaka

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 αχλάδια
  • 450 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 200 ml. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. μέλι

Τι κάνουμε:

Κόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέρουμε το ελαιόλαδο και το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Ρίχνουμε το μίγμα με τα ασπράδια στο μπολ με το αλεύρι.
Προσθέτουμε τα αχλάδια και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50-55 λεπτά.

Θέμις Καρδιόλακα

mamaknows_gr

 

Σχετικά άρθρα