Σολωμός φιλέτο με σπανάκι και σάλτσα ταρτάρ

Τι θα λέγατε για ένα νόστιμο αλλά και θρεπτικό και υγιεινό πιάτο; Τότε μπορείτε να επιλέξετε σολωμό και μάλιστα να τον συνδυάσετε με σπανάκι! Τη γεύση απογειώνει η σάλτσα ταρτάρ!

Συστατικά

  • 4 κομμάτια φιλέτο σολωμός
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • ½ φλ. άσπρο κρασί
  • 1 συσκευασία σπανάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Για την ταρτάρ

  • 1 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και πολτοποιείτε το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα λαχανικά. Αφού μαλακώσουν προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε, βάζετε αλάτι και πιπέρι.
Ψήνετε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι, όχι να λιώσει και αποσύρετε από τη φωτιά. Σε ένα καυτό τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Απλώνετε το σολωμό και ψήνετε περίπου για 2 λεπτά την κάθε πλευρά.

Ακολούθως, βάζετε το κρασί και όταν εξατμιστεί κατά το ήμισυ ρίχνετε το χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Για την ταρτάρ: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για την ταρτάρ και συνοδεύετε το σολωμό.

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα