7 tips ομορφιάς για να έχεις πάντα το τέλειο χαμόγελο!

Το χαμόγελο είναι ένα όπλο θετικής ενέργειας αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά προσέγγισης και εντυπωσιασμού των γύρω μας! Μπορείς να κερδίσεις σε πολλούς τομείς αν είσαι χαμογελαστός άνθρωπος: στη δουλειά, στη φιλία, στις σχέσεις

Και αν το χαμόγελό σου δεν θυμίζει εκείνο των σταρ του σινεμά; Τι να κάνεις; Αρκεί να ακολουθήσεις κάποιες βασικές συμβουλές ομορφιάς που θα σου χαρίσουν το τέλειο χαμόγελο που ονειρεύεσαι!

Ποια είναι αυτά τα σημαντικά tips ομορφιάς;

Να έχεις όμορφα λευκά δόντια!

Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται καθημερινή φροντίδα! Πρώτον, δεν πρέπει να αμελείς να βουρτσίζεις τα δόντια σου έπειτα από κάθε γεύμα. Αν αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, μπορείς να έχεις μαζί σου ένα οδοντικό νήμα, όπου κι αν βρίσκεσαι! Το βούρτσισμα δεν είναι απλή υπόθεση! Για να είναι πετυχημένο και να έχει τα ανάλογα αποτελέσματα φροντίδας και λάμψης πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 2 λεπτά! Να ανανεώνεις την οδοντόβουρτσά σου κάθε 2 μήνες, να επιλέγεις τα σωστά προϊόντα που φροντίζουν τα δόντια σου με φυσικό τρόπο, να φροντίζεις τα μεσοδόντια διαστήματα με τα ειδικά γκατζετάκια που βρίσκεις στα φαρμακεία.

Φυσικά, μην αμελείς την επίσκεψη στον οδοντίατρο για καθαρισμό τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Μπορείς να του ζητήσεις και έξτρα λεύκανση αν το κρίνεις απαραίτητο ή να σου συστήσει προϊόντα για τη λεύκανση των δοντιών σου. Επίσης αν έχεις κάποιο ορθοδοντικό ζήτημα, ποτέ δεν είναι αργά για να το διορθώσεις. Ακόμα και διασημότητες, όπως ο Τομ Κρουζ ή η Κλόε Καρντάσιαν έβαλαν σιδεράκια όταν ήταν ενήλικοι!

xamogelo gynaika

Σταμάτα το κάπνισμα

Το κάπνισμα αποτελεί μια πολύ ανθυγιεινή συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει απίστευτες βλάβες στον οργανισμό σου. Πέρα από τα πολύ σοβαρά προβλήματα με τα οποία συνδέεται, δεν είναι καθόλου “φιλικό” για τα δόντια σου! Πιο συγκεκριμένα κιτρινίζει τα δόντια και προκαλεί ουλίτιδα, τερηδόνα και άλλα παρόμοια ενώ είναι η αιτία ακόμα και για καρκίνο του στόματος! Αν καπνίζεις, έχεις χιλιάδες λόγους να το κόψεις! Και ένας πολύ σημαντικός είναι ότι σου χαλάει το χαμόγελο και… αλλοιώνει τις selfies!

Να προσέχεις τη διατροφή σου

Όπως και το κάπνισμα, έτσι και η κακή διατροφή επηρεάζει την υγεία σου ποικιλοτρόπως και δρα καταστροφικά στη στοματική σου υγιεινή. Πέρα από την κατή διατροφή, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες τροφές που δεν είναι τόσο κακές αλλά βλάπτουν σημαντικά τα δόντια σου! Καφές, κόκκινο κρασί, τσάι και αναψυκτικά πρέπει κανονικά να καταναλώνονται με φειδώ γιατί μπορούν να προκαλέσουν κίτρινα στίγματα στα δόντια σου. Το ίδιο συμβαίνει και με τροφές που μπορεί να αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής σου: κόκκινη σάλτα, κέτσαπ, κόκκινο λάχανο, μπαλσάμικο. Σε περίπτωση που καταναλώνεις κάποια από τα προαναφερθέντα, να τηρείς σχολαστικά τους κανόνες στοματικής υγιεινής για να αποφύγεις τις κιτρινίλες στα δόντια σου!

Αντιθέτως υπάρχουν κάποιες τροφές που βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών: λεμόνι, φράουλες, ωμά καρότα, μαύρη σοκολάτα, καρύδια.

Ενυδάτωση των χειλιών

Σκασμένα χείλη είτε από το κρύο είτε από τη ζέστη; Δεν πρέπει να κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια! Δεν είναι κρίμα να έχεις τα τέλεια δόντια και τα χείλη σου να είναι χάλια; Να φαίνονται άτονα και ταλαιπωρημένα ή ακόμα και ματωμένα; Τι να κάνεις; Να χρησιμοποιείς καθημερινά προϊόντα ενυδάτωσης και σε περιόδους έξαρσης του φαινομένου να μην αμελείς να κάνεις peeling στα χείλη τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα!

xamogelo

Σωστό μακιγιάζ – ιδανικό κραγιόν

Το μακιγιάζ τονίζει το πρόσωπο και κυρίως το χαμόγελο! Και φυσικά ποιο είναι το no1 προϊόν που πρέπει να προσέξεις; το κραγιόν! Ένα κραγιόν δίνει στα χείλη σου λάμψη και κάνει πιο εντυπωσιακό το χαμόγελό σου! Είναι πολύ σημαντικό επομένως να επιλέξεις το κραγιόν που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου: τα πιο ψυχρά χρώματα ταιριάζουν σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες με ανοιχτόχρωμα μαλλιά, ενώ οι κοκκινομάλλες πρέπει να προσανατολιστούν σε πιο… χάλκινες αποχρώσεις που να ταιριάζουν με τη λάμψη των μαλλιών τους. Να τονίσουμε επίσης ότι οι πορτοκαλί αποχρώσεις τονίζουν τα κίτρινα δόντια!

xamogelo selfie

Γυμναστική του στόματος!

Το ήξερες ότι για να γελάσεις ενεργοποιούνται 17 διαφορετικοί μύες του προσώπου; Δεν θα θέλουν επομένως και εκείνοι τη γυμναστική τους; Όπως και το σώμα, έτσι και το στόμα χαλαρώνει χωρίς άσκηση.

Τι ασκήσεις μπορείς να κάνεις;

  • 1η άσκηση ενάντια στο “λυπημένο στόμα”: κλείσε το στόμα, κράτα τα χείλη κολλημένα στα δόντια και χαμογέλα σε αυτή τη θέση τουλάχιστον για 5 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε την άσκηση 10 φορές
  • 2η άσκηση για να ενισχύσεις το κάτω χείλος και να εξασκήσεις τους μύες του κάτω μέρους του προσώπου: κλείσε τη γνάθο σου και στη συνέχεια κατέβασε το κάτω χείλος. Για να βεβαιωθείς ότι το έχεις κάνει σωστά, αν βλέπεις να εμφανίζονται τα κάτω δόντια σου και αισθάνεσαι μια πίεση στο κάτω μέρος του πηγουνιού. Εκεί μένεις επίσης για 5 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε την άσκηση 10 φορές.

Χαλάρωσε!

Για ένα όμορφο χαμόγελο, δεν χρειάζεται να πιέζεσαι γιατί φαίνεται στους άλλους! Για να το πετύχεις πρέπει να είναι σε χαλαρότητα οι μύες του προσώπου σου. Επομένως χαλαρώνεις τους μύες που βρίσκονται στα μάγουλα, δεν ανεβάζουμε πάρα πολύ τις γωνίες του στόματος και αφήνουμε το χαμόγελο να διαφανεί στο επίπεδο των ματιών. Για να πετύχεις το σωστό χαμόγελο, μη διστάσεις να κάνεις κάποιες πρόβες στον καθρέφτη. Από κάποια στιγμή κι έπειτα θα βγαίνει αβίαστα και ενστικτωδώς!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από aufeminin.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αποκωδικοποιώντας ένα χαμόγελο!

Όσο πιο λαμπερό είναι το χαμόγελό σου, τόσο πιο όμορφα θα κυλήσει η μέρα σου

Το χαμόγελο: Μεγαλώνοντας χαρούμενα παιδιά

Λευκά δόντια και λαμπερό χαμόγελο χάρη στη σειρά προϊόντων της YOTUEL

Αυτή είναι η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιώ

6 «μυστικά» για λευκά δόντια με φυσικό τρόπο!

Ποια διατροφή χαρίζει λευκά δόντια και όμορφο χαμόγελο;

Σχετικά άρθρα