Μοσχάρι με μέλι και γαρύφαλλο!

Μοσχάρι με μέλι και γαρύφαλλο: θα είναι το ωραιότερο μοσχάρι που έχεις μαγειρέψει και έχεις δοκιμάσει ποτέ!

Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 4-5 γαρύφαλλα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο φρέσκο πιπέρι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Τι κάνουμε

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το μοσχάρι.

Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1-1 ½ ώρα.

Λίγο πριν να είναι έτοιμο, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στο φαγητό, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 4-5 λεπτά.

Το συνοδεύουμε με πουρέ, ρύζι ή μακαρόνια.

Θέμις Καρδιόλακα
mamaknows.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μοσχάρι με κυδώνια, δαμάσκηνα και πράσα

Ρολό μοσχάρι νουά

 

Σχετικά άρθρα