Μοσχάρι με μέλι και γαρύφαλλο: θα είναι το ωραιότερο μοσχάρι που έχεις μαγειρέψει και έχεις δοκιμάσει ποτέ!
Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κούπα λευκό κρασί
- 4-5 γαρύφαλλα
- 1 κ.σ. μέλι
- Λίγο αλάτι
- Λίγο φρέσκο πιπέρι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
Τι κάνουμε
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το μοσχάρι.
Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1-1 ½ ώρα.
Λίγο πριν να είναι έτοιμο, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στο φαγητό, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 4-5 λεπτά.
Το συνοδεύουμε με πουρέ, ρύζι ή μακαρόνια.
Θέμις Καρδιόλακα
mamaknows.gr
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Μοσχάρι με κυδώνια, δαμάσκηνα και πράσα