Γιατί πρέπει να έχεις πολλούς οργασμούς καθημερινά!

Η φροντίδα του σώματός σας και η μείωση του καθημερινού στρες δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια και η τόνωση της παραγωγής ορμονών ευεξίας, όπως η οξυτοκίνη, μπορεί να μας κάνει… ακόμα καλύτερες!

Ακολουθούν ορισμένοι πολύ καλοί λόγοι για να έχεις όσο το δυνατό περισσότερους οργασμούς, μόνη σου ή με παρέα!

Κάνει καλό στην υγεία!

Ο οργασμός συμβάλλει στη ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου στις γυναίκες, μειώνει τον πόνο κάθε είδους, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει το άγχος, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής ανησυχίας, με τις ορμόνες κατά της κορτιζόλης (ορμόνη στρες). Εν ολίγοις, έχοντας κανονικούς οργασμούς σας επιτρέπει να ζείτε περισσότερο, πιο υγιής.

Σε ομορφαίνει!

Νιώθεις ότι ακτινοβολείς, μετά από μια βραδιά γεμάτη έρωτα; Είναι φυσιολογικό και είναι ορατό. Ο οργασμός απελευθερώνει ουσίες με αντιφλεγμονώδη δύναμη που προστατεύουν το δέρμα από τις ορμόνες που σχετίζονται με την ηλικία και τις τοξίνες που κρύβονται στο περιβάλλον, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την κυκλοφορία του αίματος.

Αποτέλεσμα: Θρεμμένο και ελαστικό δέρμα. Μια άλλη ορμόνη, η δεϋδροεπιανδροστερόνη, γνωστή για την αντιγηραντική επίδρασή της στους μυς, τα οστά, το σωματικό λίπος και άλλες πλευρές του σώματος, αυξάνεται με κάθε οργασμό.

Γενικότερα, το σεξ είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψετε θερμίδες και να μην χαλάσετε τη σιλουέτα σας! Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ταξινομούν αυτή τη «δραστηριότητα» στην κατηγορία άσκησης μέτριας έντασης, σχεδόν παρόμοια με το περπάτημα.

Σε χαλαρώνει!

Μετά τον οργασμό, θα έχεις παρατηρήσει ότι ηρεμείς και κοιμάσαι σαν… πουλάκι! Πράγματι, η ωκυτοκίνη μειώνει την πραγωγή της κορτιζόλης, που έχει ως αποτέλεσμα να ηρεμεί τον εγκέφαλό μας και να βελτιώνει τις νύχτες μας. Ο οργασμός διεγείρει επίσης την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης ύπνου.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πώς θα συγχρονίσεις το σώμα και το μυαλό σου για να φτάσεις σε οργασμό;

Ταντρικό σεξ: 4 βήματα για να το… τελειοποιήσεις!

Σχετικά άρθρα