Τσιπς γλυκοπατάτας στον φούρνο με ρίγανη και σως γιαουρτιού!

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ τις πορκοκαλί γλυκοπατάτες, ήρθε η ώρα να τις λατρέψετε με μια μοναδική, πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή: τσιπς γλυκοπατάτας!

Υλικά

  • 2 γλυκοπατάτες, κομμένες τσιπς
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη

Για τη σως γιαουρτιού

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα.
Ξεπλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις γλυκοπατάτες σε ωραίες μεγάλες φέτες.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις γλυκοπατάτες.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Για να φτιάξουμε τη σως ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το γιαούρτι, την πάπρικα το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε με τη σως γιαουρτιού.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Υγιεινά τσιπς γλυκοπατάτας στο φούρνο για τις λιγούρες

Γλυκοπατάτα: Πόσο ωφέλιμη ειναι για την υγεία μας;

 

Σχετικά άρθρα