Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ τις πορκοκαλί γλυκοπατάτες, ήρθε η ώρα να τις λατρέψετε με μια μοναδική, πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή: τσιπς γλυκοπατάτας!
Υλικά
- 2 γλυκοπατάτες, κομμένες τσιπς
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
Για τη σως γιαουρτιού
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα.
Ξεπλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις γλυκοπατάτες σε ωραίες μεγάλες φέτες.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις γλυκοπατάτες.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Για να φτιάξουμε τη σως ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το γιαούρτι, την πάπρικα το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε με τη σως γιαουρτιού.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Υγιεινά τσιπς γλυκοπατάτας στο φούρνο για τις λιγούρες
Γλυκοπατάτα: Πόσο ωφέλιμη ειναι για την υγεία μας;