Πώς να πείσω την κόρη μου ότι πρέπει να παντρευτεί;

Έχω μία κόρη 30 ετών. Συζεί με ένα παιδί 36 ετών και δεν έχουν σκοπό να αρραβωνιαστούν. Έχουν περίπου 3 χρόνια μαζί. Τι να πω στην κόρη μου; Ό,τι και να λέω μου απαντά: «Δεν παντρεύομαι». Τι να της πω και τι να κάνω; Εμείς με τον πατέρα της θέλουμε να παντρευτεί και να κάνουν οικογένεια.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Όσο και αν καταλαβαίνω την αγωνία σας για το μέλλον της κόρης σας, οφείλω να σας πω πως δεν θα μπορέσω να σας βοηθήσω, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που επιθυμείτε.

Η ζωή της κόρης σας είναι ακριβώς αυτό – δική της. Αν θέλει θα παντρευτεί, αν δεν θέλει δεν θα παντρευτεί. Αν θέλει να κάνει παιδιά, θα κάνει. Αν δεν θέλει, δεν θα κάνει. Όσο και να θέλετε εσείς και ο πατέρας της να κάνει οικογένεια, πραγματικά δεν σας αφορά. Το τι θα κάνει στη ζωή της αφορά μόνο εκείνη. Το αν θα παντρευτεί, αφορά μόνο εκείνη και τον σύντροφο της. Κανέναν άλλο. Αυτό που θα πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι αν εκείνη είναι καλά και ευτυχισμένη, αν αγαπάει και αν την αγαπούν. Αυτό είναι το μοναδικό που έχει αξία, περισσότερο από οποιοδήποτε πιστοποιητικό γάμου.

Το μόνο που θα καταφέρετε με το να επιμένετε να συζητάτε για ένα θέμα που δεν σας αφορά είναι να την απομακρύνετε από κοντά σας.

Με σεβασμό,

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: facebook.com/dimitraefilopoulou

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μπορούν να μας επηρεάσουν όταν δεν είμαστε σίγουροι για τις επιλογές μας

Είναι τελικά δικαίωμα μίας γυναίκας να μη θέλει να μείνει έγκυος;

Όταν οι γονείς θέλουν να ικανοποιήσουν τα απωθημένα τους μέσα απ’ τη ζωή των παιδιών τους

Σχετικά άρθρα