Είναι σαν να τα έχουμε αλλά θέλει άλλη… Πώς να του δείξω το ενδιαφέρον μου;

Είμαι 15 χρόνων. Πάω 3η γυμνασίου μου αρέσει ένα παιδί από την τάξη μου. Το θέμα είναι ότι του αρέσει άλλη κοπέλα. Με το συγκεκριμένο παιδί μιλάμε κάθε μέρα αγκαλιαζόμαστε, μου δίνει φιλάκια στο μάγουλο είναι σαν να τα έχουμε. Από όσο ξέρω η κοπέλα που του αρέσει δεν τον θέλει. Τι μπορώ να κάνω για να την ξεπεράσει και να είναι μαζί μου; Αν και μου έχει κάνει πολλές φορές κοπλιμέντα και μου λέει ότι είμαι όμορφη.
Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Χθες στο σχολείο μού είπε τι έκανα στα μαλλιά μου και είναι τόσο ωραία ενώ κάθε μέρα κάνω έτσι τα μαλλιά μου. Διαβάζω τόσες σελίδες για το πώς προσεγγίζεις ένα άτομο αλλά δεν με έχουν βοηθήσει.. Πείτε μου πώς μπορώ να τον κάνω να με ερωτευτεί και πώς να ξεπεράσει εκείνη την κοπέλα.
Θα ήθελα σύντομα μια απάντηση σας!

Στο ερώτημά σας απάντησε η Νικέλα Καποτά, MSc Ψυχολόγος / Bodynamic Practitioner

Είναι πολύ όμορφο που έχεις ένα ερωτικό ενδιαφέρον για ένα συνομήλικό σου. Φαίνεται ότι έχετε μια πολύ καλή επικοινωνία και άνεση μεταξύ σας. Θα σου πω ένα «μυστικό»… Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα συναισθήματα κανενός. Όσες σελίδες και να διαβάσεις, δεν μπορείς να κάνεις κανέναν να σε ερωτευτεί.

θα μπορούσε κάποιος να βγάλει αυτό το αγόρι από το δικό σου μυαλό χωρίς να το θες εσύ; Μπορείς όμως να είσαι ο εαυτός σου και να πάρεις το θάρρος να πλησιάσεις το αγόρι που σε ενδιαφέρει. Να του εκφράσεις με ειλικρίνεια το ενδιαφέρον σου και τι σου αρέσει σε αυτόν. Ναι υπάρχει η περίπτωση να σε απορρίψει, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τη γενική σου αξία και δεν θα πρέπει να το αφήσεις να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σου.

Δεν είναι αδυναμία να διεκδικείς αυτό που θες. Άλλωστε η περίοδος η οποία διανύεις είναι μεταβατική και όπως όλοι είναι πιθανό να απορρίψεις και να απορριφθείς μέχρι να βρεις κάτι που σου ταιριάζει ειδικά στον τομέα του φλερτ. Εάν δεν έχεις επιτυχία με αυτό το αγόρι σίγουρα θα υπάρξει και άλλο φλερτ που θα έχει καλύτερη κατάληξη αρκεί εσύ να είσαι ανοιχτή σε αυτή την πιθανότητα. Είσαι μικρή ακόμα και είναι σημαντικό να συγκεντρώσεις εμπειρίες που θα σε προετοιμάσουν και θα σου δώσουν δεξιότητες για το μέλλον. Η εμπειρία και η γνώση του εαυτού μας έρχεται με το να τολμάς να μπεις σε νέες καταστάσεις.

Νικέλα Καποτά MSc
Ψυχολόγος / Bodynamic Practitioner
6945038881
Αγίας Παρασκευής 55, Χαλάνδρι

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μήπως έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι;

Όταν η αγάπη δεν φτάνει: Τον αγαπάω αλλά δεν μπορούμε να είμαστε μαζί…

Μου αρέσει το κορίτσι του κολλητού μου. Τι να κάνω;

Μου αρέσει μια φίλη μου και νομίζω ότι με κοιτάει… Να της μιλήσω;

Φλερτ: Τι άλλο να κάνω για να καταλάβει ότι μου αρέσει;

Σχετικά άρθρα