Rami Malek: Ο γιος Αιγύπτιων μεταναστών που κέρδισε το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου

Ο Ράμι Μάλεκ είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγάλους νικητές της βραδιάς των Όσκαρ. Μπορεί οι κριτικοί αρχικά να μην υποδέχτηκαν διθυραμβικά την ταινία «Bohemian Rhapsody» στην οποία ο Μάλεκ μεταμορφώθηκε στην εμβληματική μορφή του τραγουδιστή των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι, ωστόσο το κοινό την αγκάλιασε και δικαίωσε την προσπάθεια του ηθοποιού. Πριν ξεκινήσει να αποσπά βραβεύσεις και να αποκτά μέχρι και το χρυσό αγαλματίδιο ο Ράμι Μάλεκ ήταν το αουτσάιντερ. Φυσικά γρήγορα αυτό το κλίμα αντιστράφηκε και όταν έφτασε η βραδιά των Όσκαρ τα «στοιχήματα» έδειχναν εκείνον ως νικητή για την κατηγορία Α’ ανδρικού ρόλου.

Απέναντί του ήταν ο Κρίστιαν Μπέιλ ο οποίος υποδύθηκε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ στην ταινία «Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία». Μάλιστα ο τελευταίος αναγκάστηκε για τις ανάγκες του ρόλου να πάρει αρκετά κιλά όμως δεν έπεισε με την ερμηνεία του την Ακαδημία. Επίσης στην ίδια κατηγορία ήταν ο Μπράντλεϊ Κούπερ για το «Ενα Αστέρι Γεννιέται» ο οποίος μπορεί να μην κέρδισε το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου ωστόσο τον έβγαλε ασπροπρόσωπο η Lady Gaga κερδίζοντας μαζί με τους Μαρκ Ρόνσον, Άντονι Ροσομάντι και Άντριου Γουάιατ το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το «Shallow» που ακούγεται στην ταινία. Τέλος στην ίδια κατηγορία ήταν υποψήφιος ο Γουίλεμ Νταφόε για τον ρόλο του «Στην Πύλη της Αιωνιότητας» καθώς και ο Βίγκο Μορτενσεν για το «Πράσινο Βιβλίο» το οποία μάλιστα απέσπασε αρκετά αγαλματίδια.

Ο Ράμι Μάλεκ πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από ευτυχισμένος αφού από εδώ και πέρα του ανοίγονται διάπλατα οι πόρτες του Χόλιγουντ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rami Malek???????? (@rami._.malek) στις

 

«Είμαι γιος μεταναστών από την Αίγυπτο»

 

«Είμαι γιος μεταναστών από την Αίγυπτο, Αμερικανός πρώτης γενιάς. Και μέρος της ιστορίας μου γράφεται αυτή τη στιγμή. Και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμων σε κάθε έναν από εσάς και σε όσους πίστεψαν σε μένα». Με τα λόγια αυτά, ο Rami Malek ευχαρίστησε τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου δίνοντας ένα μικρό στίγμα της προσωπικής ιστορίας του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rami Malek???????? (@rami._.malek) στις

 

Η επιτυχημένη μεταμφίεση και οι δηλώσεις του για τον ρόλο

Ο Rami Malek για τις ανάγκες του ρόλου έπρεπε όχι μόνο να ερμηνεύσει τον Φρέντι Μέρκουρι αλλά και να ερμηνεύσει τα τραγούδια του. Φυσικά η ταινία δεν βασίστηκε μόνο στη φωνή του. Υπήρξε ένα κράμα όπου ακουγόταν η φωνή του ηθοποιού η φωνή του Φρέντι και «ενός παρόμοιου ήχου» που γέμιζε τα κενά.
«Θα χρησιμοποιήσουμε τον Φρέντι όσο περισσότερο γίνεται και θα χρησιμοποιήσουμε εμένα όσο περισσότερο γίνεται.» είχε δηλώσει ο ηθοποιός.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rockon.it (@rockonitalia) στις

 

Όταν είχε ερωτηθεί για τον ρόλου του είχε πει: «Είχα πει από την αρχή ότι δεν με θεωρώ τραγουδιστή, δεν έχω ακουμπήσει στη ζωή μου πιάνο… Συνειδητοποίησα πολύ γρήγορα όμως ότι αναλάμβανα μία μεγάλη αποστολή με το να καταγράψω πόσο φοβερός καλλιτέχνης ήταν».

Και είχε προσθέσει ότι «η διαδικασία προετοιμασίας για ένα χρόνο ήταν όχι μόνο να αναδείξουμε αυτές τις πτυχές, αλλά και να τον απομυθοποιήσουμε κατά κάποιον τρόπο».

Για την επιτυχημένη μεταμφίεσή του είχε δηλώσει στο «People»:
«Όταν είσαι σε θέση ν’ ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις ότι στον καθρέφτη σε κοιτά κάποιος άλλος, αυτή η στιγμή είναι μια στιγμή μεγάλης επιβεβαίωσης».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rami Malek Online (@ramimalekonline) στις

 

Απέκτησε «εμμονή» με την μελέτη του ρόλου του

Ο Ράμι Μάλεκ είχε αναλάβει μία πολύ δύσκολη αποστολή. Δεν έπρεπε απλά να παίξει τον τραγουδιστή των Queen αλλά έπρεπε να γίνει ο Φρέντι Μέρκιουρι. Η προσωπική του έρευνα έπαιξε μεγάλο ρόλο καθώς και η αφοσίωσή του στην αποστολή που είχε αναλάβει.

Ο Rami Malek πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας επισκέφτηκε το Λονδίνο και έκανε έρευνα γύρω από τη ζωή και τη σταδιοδρομία του rock star. Για αυτή του την έρευνα θα τον ευγνωμονούν όλοι οι συντελεστές της ταινίας καθώς μόλις ο Μπράιαν Σίνγκερ που είχε οριστεί αρχικά σκηνοθέτης της ταινίας αποχώρησε η δουλειά του Ράμι Μάλεκ ήταν που «έσωσε» το εγχείρημα.

Δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα η εταιρεία παραγωγής Fox αντικατέστησε τον Σίνγκερ με τον σκηνοθέτη Ντέξτερ Φλέτσερ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rami Malek Italia Fanpage (@ramimalekitalia) στις

 

«Μπορώ να πω με όλη μου την ψυχή ότι ποτέ δεν θα επιτρέψω να μείνει στη μέση αυτή η ταινία», είχε δηλώσει το καλοκαίρι ο Μάλεκ όταν ρωτήθηκε για την απομάκρυνση του Σίνγκερ. «Κάθε στιγμή που υπάρχει μία πρόκληση στην παραγωγή, μου ερχόταν στο μυαλό: Τι θα έκανε ο Φρέντι; Και είμαι σίγουρος, θα το έχει δει».

Αυτή του η δήλωση είναι ένα δείγμα της… «εμμονής» που είχε ο νεαρός ηθοποιός κατά την προετοιμασία του ρόλου του. Ο Μάλεκ είχε «στρωθεί» στη δουλειά. Μελέτησε τόσο συνεντεύξεις όσο και συναυλίες του θρύλου της ρόκ προκειμένου να μπει στην ιδιοσυγκρασία του και να «καταλάβει όλες τις πλευρές του», από τον αδίστακτο, φιλόδοξο σταρ μέχρι την «απομονωμένη» πλευρά που μπορεί να είχε πίσω από τις κλειστές πόρτες.

«Ήταν μία πρόκληση το να συνεχιστεί μόνο και μόνο για να φωτιστεί για το ποιο ήταν αυτό το πρόσωπο» είχε δηλώσει ο Μάλεκ, προσθέτοντας «κάποιος που είχε μεγαλώσει στη Ζανζιβάρη και τα σχολικά του χρόνια τα πέρασε στην Βομβάη κι όταν επέστρεψε πίσω αναγκάστηκε μαζί με τους γονείς του να διαφύγει για το Λονδίνο. Αυτός ο τύπος που από την παιδική του ηλικία αναζητούσε μία ταυτότητα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rami Malek Online (@ramimalekonline) στις

 

Οι γονείς του δεν ήθελαν να γίνει ηθοποιός

 

Ο Rami Malek γεννήθηκε στο Λος Άντζελες στις 12 Μαΐου του 1981 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια μεταναστών. O πατέρας του, που δεν ζει πια, ήταν ξεναγός στο Κάιρο και στη συνέχεια ασφαλιστής, και η μητέρα του λογίστρια. Ο ίδιος μεγάλωσε ως Κόπτης χριστιανός. Έχει μία αδερφή και έναν δίδυμο αδερφό ο οποίος είναι μικρότερος μόλις 4 λεπτά. Κοιτώντας φωτογραφίες που έχει με τον αδερφό του Σάμι είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσεις καθώς μοιάζουν εξαιρετικά.

Οι γονείς του μετακόμισαν από την Αίγυπτο στο Λος Άντζελες. Ως επιθυμία είχαν να δουν τα παιδιά τους να διαπρέπουν έχοντας δουλειές με κύρος γι’ αυτό και πάλεψαν ώστε να καταφέρουν να τα σπουδάσουν. Τα δύο από τα τρία έκαναν το… χατίρι των δικών τους αφού η αδερφή του Ράμι έγινε γιατρός και ο δίδυμος αδερφός του δάσκαλος. Ωστόσο ο Ράμι δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του να γίνεται κάτι άλλο εκτός από ηθοποιός.

Οι γονείς του δεν συμφωνούσαν με αυτή του την απόφαση ωστόσο δεν στάθηκαν εμπόδιο στην επιλογή του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rami Malek Online (@ramimalekonline) στις

 

Τα πρώτα βήματα στην καριέρα του πριν… το Όσκαρ!

Ο Ράμι Μάλεκ ήξερε ήδη από το σχολείο τι ήθελε να γίνει ωστόσο η πορεία του δεν ήταν εύκολη.
Σπούδασε υποκριτική στο πανεπιστήμιο του Έβανσβιλ στην Ιντιάνα ωστόσο αναγκάστηκε να κάνει πολλές «άσχετες» δουλειές μέχρι να καταφέρει να αποκτήσει τους πρώτους ρόλους του.

Έπρεπε να φτιάξει πολλά «Σαουαρμά» μέχρι να καταφέρει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική. Τι είναι αυτό; Το αραβικό σουβλάκι! Ο Ράμι Μάλεκ παρέδωσε πολλές πίτσες και σέρβιρε πολλούς καφέδες στα καφενεία του Χόλιγουντ ενώ παράλληλα ονειρευόταν να δουλέψει με τους ηθοποιούς που έβλεπε καθημερινά. Η ιστορία του σίγουρα μας θυμίζει την ηρωίδα από το «La La Land».

Οι πρώτοι ρόλοι ωστόσο δεν άργησαν πολλοί να έρθουν. Φυσικά δεν ήταν πρωταγωνιστικοί. Αλλά ήταν αρκετοί για να ανοίξουν οι πρώτες πόρτες. Ο Ράμι Μάλεκ ξεκίνησε από μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες.

Σίγουρα οι ερμηνείες του στα “The war at home”, “Gilmore Girls”, “Medium”, “Night at the Museum”, “Twilight Saga: Breaking Down Part 2” δεν είχαν καμία σχέση με τον Μάλεκ που είδαμε στο «Bohemian Rhapsody».

Ο Ράμι Μάλεκ έκανε την πρώτη του επιτυχία το 2015 κερδίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά φαινόμενο “Mr Robot”. Στη σειρά, που κινείται ανάμεσα στο δράμα και το θρίλερ, υποδύεται έναν τεχνικό ασφαλείας που πάσχει από αγχώδη διαταραχή, κατάθλιψη, παράνοια και παραισθήσεις. Η σειρά θα ολοκληρωθεί φέτος, με τα 12 επεισόδια της 4ης σεζόν που θα είναι και η τελευταία της.

Η συμμέτοχή του σε αυτή τη σειρά ανάγκασε το Χόλιγουντ να τον προσέξει! Το Όσκαρ όμως είναι που θα αναγκάσει το Χόλιγουντ να του φερθεί από εδώ και πέρα με τον καλύτερο τρόπο δίνοντάς του ευκαιρίες για να συνεχίσει την καριέρα του.

rami-malek

Γιατί πήρε τη θέση του δίδυμου αδερφού του

 

Οι υποκριτική ικανότητα του Ράμι δεν έχουν βοηθήσει μόνο τον ίδιο αλλά και τον αδερφό του, Σάμι. Όταν ο δεύτερος έπρεπε να απαγγείλει έναν μονόλογο από αρχαία ελληνική τραγωδία για να κερδίσει τους έξτρα βαθμούς που χρειαζόταν για το πτυχίο του ως φοιτητής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει. Τηλεφώνησε στον αδερφό του που του μοιάζει εξαιρετικά και του ζήτησε να πάρει τη θέση του. Ο Ράμι Μάλκες πήγε στη σχολή και εμφανίστηκε στο αμφιθέατρο το οποίο ήταν γεμάτο από κόσμο. Στο τέλος καταχειροκροτήθηκε και η καθηγήτρια τον πλησίασε απορημένη: «Πότε μάθατε όλα αυτά, κύριε Μάλεκ;». «Ε, είναι απλά ένα χόμπι» απάντησε ο Ράμι και έτσι αποφοίτησε ο αδερφός του Σάμι.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rami Malek???????? (@rami._.malek) στις

 

Η σχέση του με την Lucy Boyton

Μπορεί να μην γνωρίζουμε πολλά για την προσωπική του ζωή πριν την ταινία «Bohemian Rhapsody» ωστόσο ξέρουμε αρκετά για την προσωπική του ζωή σήμερα. Η εν λόγω ταινία δεν του χάρισε μόνο το Όσκαρ αλλά και μία σύντροφο. Στη ζωή του μπήκε ξαφνικά η Lucy Boyton με την οποία γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας. Από το 2017 μέχρι σήμερα το ζευγάρι είναι μαζί προς απογοήτευση πολλών θαυμαστριών του. Οι πρώτες κοινές του εμφανίσεις ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2018 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Το φιλί που έδωσε μάλιστα ο Ράμι Μάλεκ στην συμπρωταγωνίστριά του και σύντροφό του μόλις άκουσε ότι είναι ο νικητής του Όσκαρ διέλυσε οποιαδήποτε αμφιβολία που μπορεί να είχε κάποιος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ❤️ ???????????????????? ❤️ (@queenofficialstan) στις

 

Ο Ράμι Μάλεκ δεν παρέλειψε μάλιστα να την ευχαριστήσει στον λόγο του.

«Lucy Boyton είσαι η καρδιά αυτής της ταινίας. Είσαι εξαιρετικά ταλαντούχα. Έχεις αιχμαλωτίσει την καρδιά μου. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ.» είπε και έκανε τους πάντες να… λιώσουν.

Αυτό που αναμένουν με αγωνία οι θεατές που αγάπησαν την ερμηνεία του στην ταινία «Bohemian Rhapsody» είναι τα επόμενα βήματα του ηθοποιού. Εδώ είμαστε για να τα απολαύσουμε.

 

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Olivia Colman: Από καθαρίστρια νικήτρια του Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου – Η γνωριμία στα 20 με τον σύζυγό της, η «Ευνοούμενη» και η ερωτική σκηνή με την Έμμα Στόουν

Μπράντλεϊ Κούπερ: Από το «Hangover» στις υποψηφιότητες των Όσκαρ- Η αμοιβή των 5 εκατ. για μία ταινία, η συνεργασία με τη Lady Gaga και ο έρωτας με το μοντέλο Ιρίνα Σάικ

Η αμήχανη στιγμή που ο Ράμι Μάλεκ κάνει… βουτιά από τη σκηνή των Όσκαρ! (φωτό)

Μελίσα ΜακΚάρθι: Η κωμικός που είναι υποψήφια για Όσκαρ παίζοντας σε δράμα- Πώς ανέβηκε το κασέ της στο Χόλιγουντ και η plus size συλλογή ρούχων που σχεδίασε

Λίαμ Νίσον: Από υποψήφιος για Όσκαρ έγινε συνώνυμος των ταινιών περιπέτειας – Ο θάνατος της γυναίκας του, η κατάθλιψη, το ποτό και η μόνη του διέξοδος…

Λαμπερή και συγκινημένη η Αριάν Λαμπέντ, η κούκλα σύζυγος του Λάνθιμου

Τα ωραιότερα look ομορφιάς στα φετινά βραβεία Όσκαρ

Σχετικά άρθρα