Αρωματικές κόκκινες φακές με μπαχαρικά

Μπορεί να τρώτε συχνά φακές αλλά ενδέχεται να μην έχετε δοκιμάσει ποτέ τις κόκκινες φακές! Χάνετε! Ώρα να τις εντάξετε στη διατροφή σας με μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή!

Υλικά

  • 2 φλ. φακές, κόκκινες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κοτσάνι σέλινο
  • 1 καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 7 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1/2 λεμόνι, χυμό+ 2 λεμόνια, κομμένα σε τέταρτα, για γαρνιτούρα
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Μέθοδος εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις φακές, τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε, τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα και σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε τις φακές και το ζωμό λαχανικών.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά κα μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά. Αν χρειαστεί,  προσθέτουμε λίγο νερό στο ενδιάμεσο.

Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και μπόλικο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σαλάτα με φακές, τόνο και ρύζι

Μπιφτεκάκια με φακές

Σολωμός στη λαδόκολλα με πολύχρωμες φακές

 

 

Σχετικά άρθρα