Τα μυστικά για το τέλειο ριζότο (βίντεο)

Το να πετύχει κανείς ένα ριζότο δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζει. Κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες που μπορεί να έχετε κάνει ήδη θα σας έχουν πείσει! Βρήκαμε το τέλειο βίντεο που δείχνει πώς μπορείς να φτιάξεις το τέλειο ριζότο!

Τι ρύζι να χρησιμοποιήσεις;

Το ιδανικό ρύζι για ριζότο είναι το ρύζι τύπου Arborio. Θα το βρείτε και στα σούπερ μάρκετ στα βιολογικά προϊόντα ή στα εξειδικευμένα μαγαζιά που πουλάνε βιολογικά προϊόντα! Το ρύζι αυτό όταν μαγειρεύεται μπορεί να γίνει αρκετά κρεμώδες και έτσι να πετύχεις καλύτερα το ριζότο σου.

Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα ρύζια, αλλά το ιδανικό είναι το Arborio.

Αναλογίες ζωμού-ρυζιού

Για μια κούπα ρύζι η ιδανική αναλογία ζωμού είναι 4-6 κούπες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζωμό κοτόπουλου αλλά και ζωμό λαχανικών. Ό,τι σου αρέσει και ταιριάζει καλύτερα στις γευστικές σου προτιμήσεις! Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκέτο νερό.

Αφού βράσεις καλά τον ζωμό, προσθέτεις το ρύζι και περιμένεις να ετοιμαστεί. Κανονικά η μια κούπα ρύζι θα διπλασιαστεί σε όγκο. Το βγάζεις από τη φωτιά προτού έχει βράσει εντελώς! Βεβαιώσου ότι ο ζωμός δεν έχει μειωθεί!

Τα υλικά που θα συνοδεύσεις το ριζότο

Εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές ανάλογα με τα γούστα σου. Τα μανιτάρια είναι ένα κλασικό συστατικό για ριζότο για παράδειγμα αλλά μπορείς να “παίξεις” με ό,τι υλικά προτιμάς! Αφού τα σωτάρεις, προσθέτεις το ρύζι.

Σιγά σιγά ο ζωμός

Το μυστικό για να πετύχει το ριζότο είναι να προσθέτεις σιγά σιγά τον ζωμό και να αφήσεις το ρύζι να βράσει σταδιακά.

Δες το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εύκολο ριζότο με γαρίδες!

Ριζότο με άγρια μανιτάρια και σολομό

 

 

Σχετικά άρθρα