Οι τρεις βασικές αρχές της καταπληκτικής μαμάς

Η καταπληκτική μαμά έχει γερή, ουσιαστική σχέση με το παιδί της, ενώ παράλληλα δημιουργεί κλίμα αγάπης και εμπιστοσύνης στην οικογένεια. Η καλή μαμά γνωρίζει ότι οι καλές σχέσεις γίνονται ακόμα καλύτερες όταν τις συντηρούμε και τις προσέχουμε.

Οι τρεις βασικές αρχές της καταπληκτικής μαμάς

Βρες τον Εαυτό σου

Καταπληκτική μαμά είναι η μητέρα που έχει τον εαυτό της, που ξέρει τα προτερήματά της αλλά και τις αδυναμίες της, που έχει τη βασική αυτογνωσία αλλά και τον τρόπο να ρυθμίζει το στρες, τον θυμό της, τα συναισθήματά της, ώστε να αντεπεξέρχεται στις δύσκολες καταστάσεις.

Βρες τον συνδετικό κρίκο με το παιδί σου!

Η καταπληκτική μαμά δημιουργεί αυθεντικό συναισθηματικό δεσμό, δηλαδή ουσιαστική σχέση με το παιδί της και επενδύει στο να καταλάβει και να σεβαστεί την ιδιοσυγκρασία του, ενώ φέρεται με τρόπο που το βοηθάει να “ανθίσει”.

Βρες τον νέο σου ρόλο: Γίνε “life coach”, δασκάλα-προπονήτρια του παιδιού σου

Η καταπληκτική μαμά γίνεται προπονήτρια ζωής για το παιδί της, δίνοντάς του τα εφόδια για να πετύχει. Μέσα από τον νέο αυτόν ρόλο διδάσκει στο παιδί ρύθμιση συναισθημάτων, αξίες και χαρές της ζωής και κυρίως τον τρόπο που έμπρακτα εφαρμόζονται όλα αυτά στην καθημερινότητα. Η μαμά του 21ου αιώνα είναι life coach- προπονήτρια και όχι “αστυνόμος – δικαστής”, όπως παλαιότερα.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Δρ Λίζας Βάρβογλη, “Καταπληκτική μαμά”. Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Mamaya για την ευγενική παραχώρηση του υλικού

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το μωρό μου τσιρίζει! Πώς να διαχειριστώ τις τσιρίδες του;

5 φράσεις που δεν πρέπει να λες ΠΟΤΕ στο παιδί σου όταν έχεις νεύρα!

5 τρόποι για να «χτίσετε» μια αρμονική σχέση με τα παιδιά σας!

Οι 10 φράσεις που δε θα σταματήσω ποτέ να λέω στο παιδί μου!

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα