Πεντανόστιμη vegan σάλτσα από κάσιους

Αν νηστεύετε αλλά δεν θέλετε να τρώτε τα ίδια και τα ίδια, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτήν την πρωτότυπη σάλτσα από κάσιους!

Υλικά

  • 200 γρ. ωμά κάσιους
  • 250 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια άγρια ή λευκά
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

Πένες από κόκκινες φακές ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας

Μέθοδος εκτέλεσης

Βάζουμε σε ένα μπολ τα κάσιους, καλύπτουμε με αρκετό νερό και αφήνουμε για 2-8 ώρες τουλάχιστον να μουλιάσουν.
Σουρώνουμε τα κάσιους και τα μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
Προσθέτουμε το νερό, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη διατροφική μαγιά και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τα κάσιους και να έχουν λεία υφή. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.)
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και μεταφέρουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα των κάσιους. Αν θέλουμε περνάμε τη σάλτσα από σουρωτήρι να γίνει πιο λεία.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δύο δόσεις για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και να μειωθεί ο όγκος τους.
Προσθέτουμε τη σάλτσα των κάσιους στο τηγάνι με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας.
Προσθέτουμε το μπούκοβο, το κουκουνάρι, το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε με τη κουτάλα.
Σερβίρουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πεντανόστιμο vegan κέικ σοκολάτας

Vegan μουσακάς με κιμά σόγιας

 

 

Σχετικά άρθρα