Δοκιμάστε τε πιο εναλλακτικά και υγιεινά μπιφτέκια από ψάρι!

Ψαρομπιφτέκια: Μια πολύ νόστιμη ιδέα για να μαγειρέψετε το ψάρι και να γίνει πεντανόστιμο και για σας αλλά και για τα παιδιά σας! Βάλτε μέσα πάπρικα και σιμιγδάλι για να απογειώσετε τη γεύση τους!

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού (πέρκα, μπακαλιάρος κ.ά.), φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • ‘3-4 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 30 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το σκεύος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ. Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε όσο γίνεται το ψάρι, μέχρι να γίνει σαν χοντροκομμένος κιμάς. Για ευκολία, μπορούμε να το κόψουμε σε φέτες και να τις ψιλοκόψουμε λίγες λίγες στο μούλτι. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα ψαρομπιφτέκια και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα σφιχτό μείγμα που να πλάθεται. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι επιπλέον. Πλάθουμε σε μεγάλα μπιφτέκια (περίπου 150 γρ. το καθένα) και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι κάτω από το γκριλ, για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Συνοδεύουμε με πατάτες βραστές και πράσινη σαλάτα.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μια νόστιμη vegan συνταγή: Πατατομπιφτέκια (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπιφτέκια μπακαλιάρου

Σπιτικές ψαρομπουκιές

 

Σχετικά άρθρα