Είμαι σε «αδιέξοδο»: Πώς μπορώ να βρω τον εαυτό μου;

Δεν είμαι πλέον ευτυχισμένη και πιστεύω πως δεν μπορώ να βάλω στόχους που θα υλοποιηθούν. Εργάζομαι σε μία δουλειά που δεν μου αρέσει και με φθείρει αρκετά ψυχολογικά. Ο μισθός μου είναι μικρός και αισθάνομαι πως δεν μπορώ να βελτιώσω το επίπεδο και την ποιότητα ζωής μου.

Επιπλέον δεν έχω διάθεση για δημιουργία, έχω κυκλοφορήσει μία ποιητική συλλογή στο παρελθόν και πλέον δεν γράφω καν. Επίσης, έχω προβλήματα σεξουαλικά με τον σύντροφό μου από τη δική του πλευρά. Εγώ επιθυμώ το σεξ διότι το είχα πάντοτε ως εκτόνωση, αυτός δεν έχει στύση.

Θέλω να τον χωρίσω

Θέλω να τον χωρίσω αλλά δεν με αφήνει και μου λέει πως με αγαπάει. Νιώθω χαμένη. Νιώθω εγκλωβισμένη σε μία κατάσταση πολύ άσχημη και δεν ξέρω πώς να βγω. Σίγουρα, το πρώτο είναι να κοιτάξω την οικονομική μου ελευθερία, να φροντίσω να καλυτέρευσω τις συνθήκες εργασίας.

Έχω ζητήσει να με αλλάξουν στη δουλειά. Εργάζομαι σε δομή μεταναστών, έχω να κάνω με ανήλικα και ενήλικα αγόρια. Έχω ζητήσει να με τοποθετήσουν στην πτέρυγα με τις γυναίκες που εκεί τα καθήκοντα μου είναι συγκεκριμένα: σίτιση και καταγραφή ατόμων ανά δωμάτιο.

Τίποτα δεν λειτουργεί

Όμως αυτή η αλλαγή  δεν ξέρω πότε θα γίνει. Ο υποδιοικητής της δομής μου ζήτησε να τους το αναφέρω ξανά μετά τις γιορτές. Νωρίτερα είχα στείλει μία επιστολή στον διοικητή όπου εξηγούσα τους λόγους της αλλαγής μου. Η πραγματικότητα είναι ότι τίποτα δεν λειτουργεί και πως η όλη κατάσταση με φθείρει.

Στην επιστολή ανέφερα τα προβλήματα που προκαλούν τα αγόρια, όπως κλοπές χρημάτων κ.α. Έχω κατάθλιψη. Πήγα σε μία ψυχολόγο στο νησί που ζω (Μυτιλήνη) και δεν ένιωσα πως με βοηθάει. Θέλω να βρω έναν καλό ειδικό, αλλά γνωρίζω πως το βασικότερο είναι να βάλω μια τάξη στη ζωή μου. Ποια είναι η συμβουλή σας;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αυτό που καταλαβαίνω από το ερώτημα σας είναι πως νιώθετε πως είστε σε απόγνωση. Περιγράφετε μία κατάσταση γεμάτη αδιέξοδα, και αυτό είναι απολύτως λογικό να σας δημιουργεί ένα αίσθημα ασφυξίας. Έχετε κάνει ένα σπουδαίο βήμα με το να αναγνωρίσετε πως η κατάσταση αυτή σας εξαντλεί και να ζητήσετε την αλλαγή πόστου.

Σημαντική η ερωτική επαφή

Το θέμα της σχέσης σας μπορεί να είναι τόσο περίπλοκο όσο και απλό. Περίπλοκο γιατί αφορά και τον σύντροφο σας και η δική του συνδρομή είναι απαραίτητη για τη θετική εξέλιξη της σχέσης.

Από την άλλη, τα πράγματα είναι απλά γιατί από ότι καταλαβαίνω πως είστε σε καλή επαφή με τα δικά σας θέλω και τις δικές προϋποθέσεις για να είστε ευτυχισμένη μέσα σε μία ερωτική σχέση.

sxesi provlima

Η καλή σεξουαλική σχέση είναι ακρογωνιαίος λίθος για μία καλή ερωτική σχέση. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποια είναι η σωματική/ψυχολογική αιτία της μη ικανοποιητικής στύσης του συντρόφου σας.

Ένας ειδικός θα βοηθούσε

Όμως, δεδομένου ότι το σεξ για εσάς είναι σημαντικό και εφόσον εκείνος σας θέλει στη ζωή του, καλό θα ήταν να δει έναν ειδικό και να προσπαθήσει να το λύσει. Εσείς από την πλευρά σας, μπορείτε να είστε δίπλα του και να τον στηρίζετε με αγάπη, σεβασμό και κατανόηση, έχοντας κατά νου ότι το θέμα είναι ευαίσθητο και λεπτό.

Τέλος, σχετικά με το θέμα της ψυχοθεραπείας, όπως καταλαβαίνετε μόνο θα σας ενθαρρύνω. Αν μη τι άλλο, στην παρούσα φάση θα σας βοηθήσει να βάλετε όλα τα θέματα σας κάτω, να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να ξεκινήσετε να τα λύνετε ένα ένα.

Αν δεν μπορείτε να δείτε κάποιον στον τόπο διαμονής σας, μπορείτε να ξεκινήσετε με κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας που να κάνει συνεδρίες μέσω Διαδικτύου.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: dimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

10 απίθανοι τρόποι για να διώξεις το άγχος σου σε λιγότερο από 5 λεπτά!

O σύντροφός μου δεν με καλύπτει σεξουαλικά, αλλά δεν θέλω να χωρίσω…

Νόμιζα ότι είχα βρει τον άντρα των ονείρων μου αλλά τώρα θέλω να χωρίσω…

Μου φέρεται άσχημα, θέλω να χωρίσω, αλλά φοβάμαι μην το μετανιώσω…

Σχετικά άρθρα