Ποιότητα ή ποσότητα; Τι μετράει περισσότερο στο σεξ;

Μια από τις… μάστιγες της εποχής μας στον ερωτικό μας τομέα είναι και η διαρκής εναλλαγή συντρόφων, καθώς επικρατεί η άποψη ότι «όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα».

Λόγω των νέων συνθηκών που επικρατούν και στο κομμάτι της ερωτικής μας ζωής, όπου η ταχύτητα και οι ανεβασμένοι ρυθμοί είναι πλέον βασικό χαρακτηριστικό ΚΑΙ των διαπροσωπικών μας σχέσεων, δίνουμε – ιδιαίτερα η νεότερη γενιά, δίνει μεγάλη βάση στον αριθμό των συντρόφων, παρά στο συναισθηματικό δέσιμο και την… κατάληξη με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τάση αυτή έχει και την επιστημονική της εξήγηση καθώς σχετίζεται άμεσα με την ερωτική διάθεση και την ανεβασμένη λίμπιντο.

Τι σημαίνει αυτό;

Όσο νεότεροι είμαστε, τόσο περισσότερους συντρόφους θέλουμε για έναν βασικό λόγο: Επειδή, η ηλικία είναι ακόμα νεαρή και τα επίπεδα αυτοπεποίθησης είναι, μάλλον, χαμηλά η επιβεβαίωση αναζητάται μέσω της εναλλαγής των ερωτικών συντρόφων.

Όσες περισσότερες επιτυχίες έχουν ένας νεαρός άνδρας ή μια νεαρή γυναίκα τόσο περισσότερο ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή του/της, μιας και η επιβεβαίωση έρχεται – συνήθως – αποκλειστικά και μόνο μέσα από τον ερωτικό τομέα.

Η… καταπιεσμένη γενιά

Αντίθετα, άτομα στο ηλικιακό πεδίο 30 – 40 ετών χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς μάλλον ως καταπιεσμένη γενιά, αφού όντας μέσα σε σχέση για αρκετό διάστημα δεν εκφράζουν καθόλου τις ερωτικές τους επιθυμίες στον/στην παρτενέρ τους, βιώνοντας μια ανιαρή ερωτική ζωή που συνήθως καταλήγει να χαλάει και τις υπόλοιπες πλευρές της σχέσης.

varemara-sex

Ο ρόλος του πορνό

Σημαντική επίδραση στις αλλαγές της ερωτικής μας ζωής παίζει και το πορνό, που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πανευρωπαϊκά το ποσοστό επισκέψεων σε σάιτ προνογραφικού περιεχομένου αυξήθηκε κατά 60% μέσα σε 15 χρόνια (2003 – 2018).

Λόγω του ότι ο μέσος όρος ηλικίας των επισκεπτών είναι μεταξύ 18-32, αντιλαμβάνεται εύκολα γιατί στις ηλικίες αυτές δίνεται βάση στην ποσότητα των ερωτικών συντρόφων. Η «ευκολία» με την οποία βρίσκεται ο/η ερωτικός/ερωτική παρτενέρ στις αισθησιακές ταινίες είναι μάλλον… κακός σύμβουλος για τους θεατές, καθώς – ειδικά οι νεότεροι – θεωρούν ότι έτσι ακριβώς είναι και η καθημερινή ερωτική ζωή.

Βάρος στην ποιότητα

Οι ειδικοί, σεξολόγοι και ψυχολόγοι, δεν διστάζουν να τονίσουν ότι σημασία έχει πάνω από όλα η ποιότητα στην ερωτική μας ζωή. Και τούτο, γιατί μέσω της ποιότητας, δηλαδή της καλής ερωτικής ζωής που περιέχει συναισθήματα, στιγμές και δέσιμο μεταξύ των παρτενέρ, ο άνθρωπος αποκτά μεγαλύτερη σταθερότητα, ψυχική ηρεμία και καλή ζωή γενικότερα.

Γεγονός είναι ότι η συνεχής εναλλαγή συντρόφων και η αναζήτηση νέων ερωτικών παρτενέρ προκαλεί υποσυνείδητα άγχος, καθώς διαφορετικά οι προοπτικές δεν είναι και τόσο ευοίωνες για την ικανοποίηση των σεξουαλικών μας ορμών.

Σημασία έχει, λοιπόν, για να αποκτήσουμε την ποιότητα που θέλουμε στη σχέση και την ερωτική μας ζωή η επικοινωνία με τον/την σύντροφό μας, όπου θα πρέπει να μπορούμε να εκφράζουμε όλες μας τις ερωτικές διαθέσεις και σκέψεις.

Ακόμα κι αν λάβουμε αρνητική απάντηση σε κάτι που θέλουμε να κάνουμε (πχ. μια καινούρια στάση), δεν θα πληγωθούμε τόσο πολύ διότι θα έχουμε εξηγήσει ο ένας στον άλλον τι θέλουμε και τι όχι, τι μας αρέσει και τι όχι.

Καλή διασκέδαση!

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρωκτικό σεξ: Ο απολυτος οδηγός για ηδονή από την… πίσω πόρτα!

3 στάσεις για να κάτσεις στον… θρόνο της ηδονής!

Σχετικά άρθρα