Αυτοπεποίθηση: Τα 5 βήματα για να σταθείς στα πόδια σου!

Αυτοπεποίθηση. Δύσκολη πίστα, ειδικά για κάποιον που είναι ανασφαλής ή για κάποιον που βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο αλλαγών και δοκιμασιών! Θέλει κόπο αλλά και τρόπο για να σταθείς στα πόδια σου… Και η εφηβεία είναι μια περίοδος που όλοι περάσαμε με προβλήματα, φόβους και αγωνίες… Είναι λογικό να έχεις χαμηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις κάτι για  να το αλλάξεις και να γίνεις πιο δυνατή και αποφασιστική!

Δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο! Αρκεί να πιστέψεις περισσότερο στον εαυτό σου, στις δυνατότητές σου και φυσικά να προσπαθείς να το αποδεικνύεις καθημερινά τόσο στον εαυτό σου όσο και στους γύρω σου!

Ποια είναι τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις;

Να αποδεχθείς τον εαυτό σου αλλά και τους υπόλοιπους

Όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους για ένα ζήτημα.Όταν μιλάτε για κάτι με τους φίλους σου, προσπάθησε να είσαι ανοιχτή, να ακούς τις απόψεις τους αλλά και στη συνέχεια να εκφράζεις και τη δική σου γνώμη, ακόμα και αν πιστεύεις ότι δεν αξίζει να ακουστεί! Πού ξέρεις; Μπορεί αυτό που σκέφτεσαι να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο σε κάποιον άλλο και να συνεισφέρεις διαφορετικά σε μια συζήτηση ή να ανοίξεις “παραθυράκια” για άλλες αναλύσεις!

Να εκφράζεις τη διαφωνία σου

Να έχεις το θάρρος της γνώμης σου σε ό,τι και να συμβαίνει, ακόμα και αν ρισκάρεις να μην είσαι αρεστή στους άλλους! Είναι σημαντικό να δείχνεις ποια πραγματικά είσαι, τι θέλεις, πότε το θέλεις! Μην ντρέπεσαι να εκφραστείς και να διαφωνήσεις γιατί έτσι εμφανίζεις μια άλλη εικόνα του εαυτού σου!

Να θέτεις στόχους!

Είναι πολύ σημαντικό βήμα για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου να βάζεις τικ σε… κουτάκια! Όταν θέτεις στόχους και τους ολοκληρώνεις, το βλέπεις και μόνη σου ότι κάτι καταφέρνεις και σίγουρα αισθάνεσαι πιο δυνατή! Αυτό είναι πολύ χρήσιμο να το κάνεις και με το διάβασμα για το σχολείο και για τις εξετάσεις αλλά και με πράγματα που θέλεις να κάνεις στα προσωπικά σου, όπως για παράδειγμα να μιλήσεις στο αγόρι που σου αρέσει!

stoxoi

Να καταπολεμήσεις την αναβλητικότητά σου!

Ό,τι χειρότερο για την αυτοπεποίθηση αλλά και για τη ζωή σου γενικότερα! Ποτέ μην αναβάλεις για αύριο κάτι που μπορείς να κάνεις σήμερα! Είναι καλό να μην αφήνεις εκκρεμότητες, να τολμάς και να ρισκάρεις! Κι ας κάνεις και λάθη! Τα λάθη έχουν πάρα πολλά δώρα να σου δώσουν και μόνο αν πέσεις και ξανασηκωθείς θα το καταλάβεις!

Θετική σκέψη!

Το να σκέφτεσαι θετικά και να είσαι αισιόδοξη είναι ένα από τα πιο σημαντικά όπλα που μπορείς να αναπτύξεις για να τα βγάλεις πέρα, ειδικά σε δύσκολες περιστάσεις! Τι θα σε βοηθήσει; Να συνηθίσεις να χαμογελάς! Όταν αισθάνεσαι αμήχανα, όταν δεν νιώθεις καλά, χαμογέλα! Θα νιώσεις και εσύ καλά και θα μεταδώσεις και στους υπόλοιπους θετική ενέργεια!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από aufeminin.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αναζητώντας τη… χαμένη αυτοπεποίθηση!

Κέρδισε αυτοπεποίθηση με μια άσκηση: Θέλει μόλις 3 λεπτά την ημέρα!

Πώς η χαμηλή αυτοπεποίθηση σαμποτάρει τη ζωή μας;

Τεστ αυτοπεποίθησης: Πώς θα κατακτήσεις τους άλλους;

 

 

Σχετικά άρθρα