Σεξ με σπιράλ: 4 λόγοι που το κάνουν απολαυστικότερο!

Μια ευρέως διαδεδομένη μέθοδος αντισύλληψης είναι το ενδομήτριο σπείραμα ή σπιράλ, το οποίο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τις γυναίκες για την αποφυγή κάποιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Τι είναι το σπιράλ

Πρόκειται ουσιαστικά για μια μικρή συσκευή σε σχήμα Τ, το μέγεθος του οποίου δεν ξεπερνά τα 3,5 με 5 εκατοστά. Η διάρκεια ζωής του μετά την τοποθέτηση είναι από 5 έως 10 χρόνια. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι απλός και συγκεκριμένος: Η σύσταση του (πλαστικό και χαλκός) είναι υπεύθυνη για την αποτελεσματικότητά του, καθώς με την τοποθέτησή του στα τοιχώματα της μήτρας δημιουργεί μια φλεγμονή εμποδίζοντας την εμφύτευση εμβρύου.

Απολαυστικό σεξ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά και με μαρτυρίες το σπιράλ στη γυναίκα μπορεί να τη βοηθήσει να απολαύσει ακόμα περισσότερο το σεξ, για 4 βασικούς λόγους. Ας δούμε, λοιπόν, μαζί ποιοι είναι οι 4 λόγοι για τους οποίους το σπιράλ κάνει το σεξ πιο απολαυστικό για τη γυναίκα.

Δεν φοβάσαι για εγκυμοσύνη

Το σπιράλ ή ενδομήτριο σπείραμα εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς τον σκοπό, την αποφυγή τυχόν ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Αυτό σημαίνει ότι η απουσία προφυλακτικού δεν μπορεί να σας… χαλάσει τη διάθεση αφού με τον παρτενέρ σας δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε.

Προσοχή! Το σπιράλ προστατεύει από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αλλά όχι από Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Οπότε αν δεν είστε και πολύ… σίγουρες για τον άνθρωπο που έχετε στο κρεβάτι σας καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό.

foto sex

Δεν γίνεται αντιληπτό

Πολλές γυναίκες ανησυχούν ότι μπαίνοντας στον κόλπο τους, ο σύντροφός τους θα αντιληφθεί την παρουσία του σπιράλ και οι ίδιες δεν θα ευχαριστηθούν την ερωτική επαφή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εφόσον το σπιράλ τοποθετηθεί σωστά, ο συγκεκριμένος κίνδυνος δεν υφίσταται, οπότε και οι δυο σας απολαμβάνετε εξίσου την ερωτική επαφή σε όλο της το μεγαλείο.

Δεν φεύγει από τη θέση του

Αντίθετα με τον… μύθο που επικρατεί, το σπιράλ δεν μπορεί να φύγει από τη θέση του λόγω πιο έντονου σεξ. Σεξ, δηλαδή, που περιέχει εναλλαγή στάσεων, αλλά και μεγαλύτερη ένταση κατά τη διείσδυση. Γενικότερα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σε κάθε περίπτωση τοποθέτησης σπιράλ υπάρχει ένα 5% σε πιθανότητες αυτό να φύγει από τη θέση του, χωρίς όμως να είναι υπεύθυνο γι’ αυτό το έντονο σεξ.

Εξάλλου, είναι πιθανό να υπάρξουν κάποια συμπτώματα όπως έντονοι πόνοι στην κοιλιακή χώρα, οπότε καλό θα είναι να το τσεκάρεις με τον γιατρό σου.

Δεν επηρεάζει την… όρεξή σου

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι αν βάλουν σπιράλ, θα μειωθεί η όρεξή τους να κάνουν σεξ.  Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ισχύει.

Ίσα – ίσα που, χάρη στην αίσθηση ασφάλειας που το σπιράλ προσδίδει, η ερωτική διάθεση είναι ακόμα μεγαλύτερη μιας και δεν υπάρχει ο κίνδυνος εγκυμοσύνης ενώ η απόλαυση του ελεύθερου σεξ, κάνει τη γυναίκα να το αποζητά ακόμα περισσότερο.

Καλή διασκέδαση!

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σπιράλ: Ποιες μπορεί να είναι οι παρενέργειές του;

Το… μυστικό για να κάνεις τη σεξουαλική σου ζωή ακόμα καλύτερη!

 

Σχετικά άρθρα