Εγώ έχω… ρίξει την αξιοπρέπειά μου κι εκείνος με «γράφει»!

Θα ήθελα αν μπορείτε να μου προτείνετε λύση σε ενα θέμα που με απασχολεί εδώ κι αρκετό καιρό. Εδώ και 3 χρόνια νιώθω συναισθήματα για ένα αγόρι από το σχολείο μου αλλά θεωρώ ότι εκείνος με «γράφει»…

Τον πρώτο χρόνο είχα αρχίσει να του το δείχνω με αρκετά έμμεσο τρόπο και εκείνος αδιαφορούσε, παρότι το είχε καταλάβει. Βέβαια τότε ήμουν κι εγώ πιο ανώριμη κι αν είχα το ίδιο μυαλό με τώρα ποτέ δεν θα άφηνα να συμβεί κάτι τέτοιο και να πέσω τόσο χαμηλά ώστε να κυνηγάω ένα αγόρι. Εκείνον τον χρόνο ήμαστε στην ίδια τάξη. Τον επόμενο χρόνο που πήγαμε στο λύκειο δεν ήμασταν πια στην ίδια τάξη. Εγώ συνέχισα να έχω συναισθήματα για εκείνον.

Τα έφτιαξε με μια όμορφη και έξυπνη…

Εκεί λοιπόν που ευχόμουν μήπως γίνει κάτι μεταξύ μας, τα φτιάχνει με μια κοπέλα στην καινούρια μου τάξη, η οποία είναι πραγματικά έξυπνη κοπέλα, όχι όμορφη ιδιαίτερα αλλά σε γενικές γραμμές είναι όμορφη κι έξυπνη . Οπότε δικαιολογώ την επιλογή του. Επειδή όμως έμενα τα συναισθήματά μου παρέμεναν έντονα για εκείνον παρότι δεν μιλούσαμε ποτέ και μόνο κοιταζόμασταν ,τον κοίταζα κι όταν τα είχε φτιάξει την κοπέλα.

apistia sxeseis

Το κατάλαβε κι αυτή κι εκείνος έδειχνε ακόμη περισσότερη αδιαφορία. Να φανταστείτε τη φιλούσε επίτηδες μπροστά μου. Τώρα λοιπόν που τελειώνουμε την δευτέρα λυκείου, κάτι συμβαίνει στα social media τους κι υποψιάζομαι ότι μπορεί κι να χωρίσουν. Εγώ όμως ο,τι κι αν κάνουν, θέλω πια να του μιλήσω για τα αισθήματά μου για εκείνον γιατί τα κρατάω αρκετό καιρό μέσα μου. Σκέφτομαι λοιπόν να του στείλω μήνυμα, να του τα πω κι ας γίνει ό,τι θέλει!

Είμαι αντικοινωνική και εσωστρεφής

Εδω να σημειώσω ότι γενικά ως χαρακτήρας είμαι εσωστρεφής, λίγο αντικοινωνική, νομίζω όχι ιδιαίτερα όμορφη κι η σχέση με την οικογένειά μου δεν είναι κι η καλύτερη… Γενικά η ζωή μου δεν είναι και τόσο καλή, με αποτέλεσμα να σκέφτομαι εκείνον για να ξεχνιέμαι.. ακόμη ελπίζω. Εδώ θέλω να πω ότι γενικά εγώ πιστεύω στον εαυτό μου κι πιστεύω οτι αξίζει να νιώσω ωραία συναισθήματα και καταστάσεις. Παρ’ ολ’ αυτά, εχω ρίξει την αξιοπρέπειά μου για εκείνον.

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχολόγος Ειρήνη Χατζησωτηράκη

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κατάλαβαινω ότι νιώθετε έντονα συναισθήματα και εννοείται αξίζετε να ζήσετε ωραία συναισθήματα και καταστάσεις όπως λετε, όταν όμως θα μπορούν να εκτιμηθούν και να υπάρχει ανταπόκριση.

Στην κατάσταση που μου περιγράφετε το αγόρι που σας ενδιαφέρει δεν δείχνει κάποιο άμεσο ενδιαφέρον ή δεν κάνει κάποια κίνηση ώστε να εκδηλώσει και εκείνος αντίστοιχα συναισθήματα. Είναι πολύ σημαντικό να επενδύουμε σε ανθρώπους που όταν θα “εκτεθούμε” για να δηλώσουμε πώς νιώθουμε να το εκτιμήσουν και πάνω απ’ όλα να το σεβαστούν.

erotas eroteymeni

Εάν νιώθετε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι άξιος εμπιστοσύνης των συναισθημάτων σας τότε ναι μπορείτε να εκφράσετε αυτά που νιώθετε. Αν όμως υπάρχει η αμφιβολία ότι δεν είναι ξεκάθαρος και ότι μπορεί να μην αντιμετωπίσει με την ανάλογη σοβαρότητα την “κατάθεση ψυχής” σας, τότε καλο θα ήταν να προχωρήσετε ώστε να αφήσετε χώρο για να έρθει ο “κατάλληλος” για εσάς σύντροφος

Χατζησωτηράκη Ειρήνη
Ψυχολογος – Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπευτρια
Σύμβουλος ζεύγους και οικογένειας

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Κόλλημα», ενθουσιασμός ή αληθινός έρωτας; 5 tips για να τα ξεχωρίσεις

Τον ξέρω λίγες ημέρες αλλά μαζί του «πετάω»: Είμαι ερωτευμένη;

Έρωτας: Τι κάνεις όταν ένας άνδρας σε… φτύνει;

7 + 1 σημάδια ότι τον αγαπάς αληθινά, ακόμα κι αν δεν είστε μαζί…

Είμαι ερωτευμένη μαζί του – Πώς να του το δείξω;

Ο μύθος της ρομαντικής αγάπης: Δύο μισά αναζητούν το ολόκληρο;

 

Σχετικά άρθρα