Συνταγή για τέλειες κρέπες: Το… μυστικό βρίσκεται στον σωστό χυλό!

Αν θέλετε να φτιάξετε την τέλεια συνταγή για κρέπες, πρέπει να πετύχετε το μείγμα για σωστό χυλό και στη συνέχεια να προσθέσετε ό,τι υλικά επιθυμείτε. Οι κρέπες καταναλώνονται είτε στο πρωινό είτε στο brunch είτε για απογευματινό σνακ!

Πώς φτιάχνουμε τον χυλό για κρέπες

  • Λιώνετε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει
  • Όταν φτιάχνουµε µείγµατα για χυλούς (π.χ. κρέπες, pancakes) φροντίζουµε το βούτυρο που θα χρησιµοποιήσουµε να είναι κρύο, όταν το προσθέτουµε στο αλεύρι. Με αυτό το μυστικό, που μπορεί να φαίνεται μικρό, καταφέρνουμε να μη σβολιάζει ποτέ ο χυλός.
  • Για ακόµα πιο λείους χυλούς µπορούµε, αφού ετοιµάσουµε το αραιό µείγµα, να το σουρώσουµε σε σήτα. Μπορούμε όμως, και να έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι νωρίτερα.
  • Χτυπάτε το μείγμα ελαφρά με ένα σύρμα κουζίνας και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, γιατί, εάν το χτυπήσετε πολύ γρήγορα, οι κρέπες θα γίνουν σκληρές και σαν λάστιχο.
  • Αν θέλετε αρωματικές γλυκές κρέπες μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε λίγη βανίλια.

crepes

Πώς διατηρούμε τις κρέπες στο ψυγείο

Μπορείτε να ετοιμάσετε τις κρέπες και να τις φυλάξετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Πρώτα τις αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη βάζοντας ενδιάμεσα λαδόκολλα. Τις βάζετε σε μια σακούλα τροφίμων και τις τοποθετείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσετε, τις αφήνετε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς θα φτιάξω κρέπες; Δες τη συνταγή!

Κρέπες βρώμης αλμυρές ή γλυκές

Κρέπες εναλλακτικές!

 

 

Σχετικά άρθρα