Έχω αγόρι και με φίλησε άλλος. Θεωρείται απιστία αυτό;

Έχω αγόρι, λίγα χρόνια μεγαλύτερο μου εδώ και 7 μήνες και είμαστε γενικά καλά… Εκεί που δούλεψα πρόσφατα ήταν ένα παιδί της ηλικίας μου και απλά από την στιγμή που μιλήσαμε πώς να το πω… με γοήτευσε με κάποιο τρόπο!

«Πετάγαμε»τα υπονοούμενα μας -να το πω έτσι- και πού και πού κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον στα μάτια… Στο τέλος της ημέρας (ήταν βράδυ να πω) λίγο πριν φύγει με φώναξε λίγο πιο πέρα και με φίλησε στο λαιμό και ήθελε να με φιλήσει στο στόμα, απλά εγώ το απέφυγα.

Ήξερε ότι έχω αγόρι. Ό,τι γινόταν θα έμενε εκεί. Βέβαια δεν έγινε τίποτα γιατί από τη στιγμή που έχω αγόρι δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο, δεν ήθελα. Όμως, να πω την αλήθεια, μέσα μου ένιωθα πως ήθελα να το κάνω…
Γιατί να νιώσω έτσι για κάποιον ενώ έχω αγόρι και είμαστε καλά;

fili1

Θεωρείται απιστία ακόμα και αυτό που έγινε με το παιδί;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μίνα Κάνταρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

Το να τρέφουμε ξαφνικά συναισθήματα για κάποιο άλλο πρόσωπο είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Καταλαβαίνω ότι όλο αυτό σε γοητεύει και έτσι παραμένει στο μυαλό σου. Καμία φορά μπορεί ένα πρόσωπο να μας αλλάξει τελείως την προσωπική μας κατάσταση και να θελήσουμε να προχωρήσουμε διαφορετικά.

Τα συναισθήματα δεν μας ρωτάνε. Άλλες φορές είναι ένα παροδικό φλερτ που μόλις ξεθυμάνει μας υπενθυμίζει ότι είμαστε τελικά πολύ καλά στη σχέση που αρχικά είχαμε.

Η απιστία είναι και στη σκέψη, όχι μόνο στην πράξη

Η ζωή κάνει τέτοια παιχνίδια. Ειδικά εάν η σχέση έχει φτάσει στον κορεσμό, ένα νέο πρόσωπο μπορεί να εισχωρήσει εύκολα καθότι λείπει το πάθος. Η απιστία είναι και στη σκέψη, όχι μόνο στην πράξη. Τέτοιες καταστάσεις μάς δείχνουν πού στεκόμαστε στην προσωπική μας ζωή και μας δίνουν τη δυνατότητα να αποφασίσουμε τι θέλουμε πραγματικά να κάνουμε.

Καλό θα ήταν να δεις πραγματικά μέσα σου τι είναι αυτό που επιθυμείς και να το ακολουθήσεις πιστά, αλλιώς θα έχεις ενοχές και μπορεί να πληγωθούν άνθρωποι.

 

Μίνα Κάνταρου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων & Εφήβων

ΜΑ in Clinical Counseling Psychology

6986174017

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κεφάλαιο Απιστία: Πώς αντιδρούν τα 12 ζώδια;

Μέθυσα και φιλήθηκα με έναν άγνωστο! Είμαι πολύ θυμωμένη με τον εαυτό μου…

Ποιος κάνει την κίνηση για το πρώτο φιλί: Η γυναίκα ή ο άνδρας;

 

Σχετικά άρθρα