Είμαι όμορφη αλλά δεν έχω φίλους γιατί δεν είμαι «ξεβγαλμένη»…

Είμαι μια κοπέλα όμορφη αλλά δεν έχω φίλους λόγω ότι δεν είμαι πιο « ξεβγαλμένη» από τα άλλα κορίτσια της ηλικίας μου.Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Ειρήνη Χατζησωτηράκη

Η ερώτησή σας είναι πώς να αποκτήσετε νέους φιλους. Λέτε ότι είστε όμορφη.  Το αν κάποιος είναι ” ξεβγαλμένος” και όμορφος, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αφού πιστεύω πως όπως όλα τα πράγματα για να υλοποιηθούν χρειάζονται “οργάνωση και στρατηγική”, έτσι και το κομμάτι της κοινωνικοποίησης να μπορέσει να λειτουργήσει.
koritsi vroxi thlipsi

Σας παραθέτω κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  1. Αρχικά καλό θα ήταν να προσδιορισετε ακριβώς τι είναι για εσάς φιλια, τι σημαίνει φίλος και αυτό που ακριβώς ζητάτε, αυτό ακριβώς να ψάξετε και στους φίλους σας. Το ίδιο ισχύει και για τα μέρη στα οποία ψάχνετε κάτι και ούτω καθεξής…
  2. Κάντε εσείς την πρώτη κίνηση. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να έρθει κάποιος να σας μιλήσει. Μπορείτε με οποιοδήποτε αφορμή να πιάσετε κουβέντα. Το θέμα δεν είναι τι θα συζητηθεί αλλά να ξεκινήσετε να ανοίγεστε στους άλλους ανθρώπους.
  3. Να εκφράζετε τα συναισθήματα σας. Το έχω ξαναπεί και σε άλλα αιτήματα που μου στέλνετε ότι η αυθεντικότητα εκτιμάται! Να είστε αυθεντική με τον εαυτό σας και τους αλλους. Αυτόματα με αυτό τον τρόπο ο άλλος σας γνωρίζει καλύτερα και βάζετε όρια!
  4. Εστιάστε στην καλή διαθεση. Όταν βγαίνετε έξω, περιποιηθείτε τον εαυτό σας, όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και ψυχικά! Επιβραβεύετε τον εαυτό σας που προσπαθεί και νιώστε όμορφα με κομπλιμέντα που κάνετε για εσάς. Όταν νιώθετε καλά, αυτό φαίνεται άρα φαίνεστε και πιο προσιτή.
  5. Τέλος προσπαθήστε να  εστιάσετε στην ποιότητα των ανθρώπων που προσεγγίζετε και όχι στην ποσοτητα!
Ελπίζω να σας καλυψα!!! Καλή αρχή!
Χατζησωτηρακη Ειρήνη
Ψυχολογος- Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπευτρια
Σύμβουλος ζεύγους και οικογένειας

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όμορφη, έξυπνη αλλά μόνη. Γιατί δεν έχω σχέση; Κάνω κάτι λάθος;

Όλοι με λένε άσχημη και δεν έχω φίλους. Τι να κάνω;

Οι φίλοι μου με διώχνουν. Κυριολεκτικά κανείς δεν με θέλει…

Είμαι έξυπνη και όμορφη αλλά χωρίς σχέση: Πώς θα γνωρίσω κάποιον;

Σχετικά άρθρα