Εδώ και ένα χρόνο έχω ερωτευτεί μια φίλη μου άλλα δεν είμαι ομοφυλόφιλη…

Εδώ και περίπου ένα χρόνο έχω ερωτευτεί μια φίλη μου άλλα δεν είμαι ομοφυλόφιλη. Απλά, είναι η μονή κοπέλα που μου αρέσει. Της το έχω πει και είναι εντάξει με αυτό άλλα το θέμα μου είναι ότι δεν μπορώ να την ξεπεράσω και συνεχώς κάνω πράγματα που την κάνουν να νιώθει άβολα, κάτι που εγώ δεν θέλω να συμβεί άλλα συμβαίνει άθελα μου…

Τι μπορώ να κάνω για να την ξεπεράσω και πώς να ξεκαθαρίσω την σεξουαλικότητά μου;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Γωγώ Ανδριανάκη, Κοινωνική Λειτουργός- Ψυχοθεραπεύτρια MSc

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η εφηβική ηλικία  την όποια διανύεις  είναι μια περίοδος  γεμάτη  αλλαγές , νέα πράγματα , νέες εμπειρίες . Είναι περίοδος  νέων αναζητήσεων σε πολλαπλά επίπεδα.

Ανοίγει ένα νέο πεδίο ώστε να  ανακαλύψεις  τον κόσμο γύρω σου ενώ παράλληλα διαδραματίζονται   αλλαγές στο σώμα σου,   αλλαγές  στις επιθυμίες σου,  αλλαγές στις σκέψεις σου… Αλλαγές είναι η λέξη που καθορίζει και προσδιορίζει αυτή  τη χρονική περίοδο.

Αυτό που πριν θεωρούσες  δεδομένο τώρα παύει να είναι, ενώ  εξελίσσεται ή μεταβάλλεται σε κάτι καινούριο. Είναι μια μεταβατική  περίοδος , διερεύνησης και εντόπισης της ζωής που θέλεις να χτίσεις , της προσωπικότητας που θέλεις να καλλιεργήσεις. Μέσα από  στις αλλαγές αυτές έρχεται ο έρωτας ως τρόπος αφύπνισης.

Ο έρωτας στα χρόνια της εφηβείας

Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που δύσκολα περιγράφεται με λέξεις, είναι δυνατός, είναι γλυκός, έρχεται με φόρα και σε συνεπαίρνει. Μέσα από τον έρωτα μαθαίνεις πλευρές του εαυτού σου που δεν γνώριζες μέχρι πρότινος, που δεν είχες ανακαλύψει .

Είναι φυσικό λοιπόν, όταν έχεις ερωτευτεί, πολλά από αυτά  να σου φαίνονται περίεργα,  εφόσον είναι πρωτόγνωρα και μη γνώριμα προς το παρόν.

Δυστυχώς  δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα, ούτε βήματα για να ξεπεράσεις κάποιον /α που έχεις ερωτευτεί.  Χρειάζεται χρόνος, χρειάζεται προσπάθεια  ώστε να δώσεις την προσοχή σου σε εξωτερικές δραστηριότητες, σε διαφορετικά ερεθίσματα.

Δεν είναι κακό να εκφράζεις τα συναισθήματά σου!

Μπορείς,  επιπλέον,  να το συζητήσεις με τη φίλη σου, εφόσον η ίδια σε έχει διαβεβαιώσει πως δεν έχει πρόβλημα και της έχεις εκφράσει ότι δεν είσαι ομοφυλόφιλη.  Είναι ευχάριστο να νιώθεις τόσο όμορφα και τρυφερά  συναισθήματα, να τα εκφράζεις…

Μήπως τελικά δεν είναι τόσο άσχημα να μοιραστείς τους προβληματισμούς σου ανοιχτά με την φίλη σου;

Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο ’’κακό’’ ‘ να εκφράζεσαι;

gynaika-erotas

Σχετικά με τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό

Λες ότι δεν είσαι ομοφυλόφιλη. Ωστόσο, καλό θα ήταν αν συνεχίσεις να αναρωτιέσαι για τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό,  αν  σε γενικότερο επίπεδο έχεις σχεσιακούς  και διαπροσωπικούς προβληματισμούς και χρειάζεσαι μια βοήθεια, μη διστάσεις.

Φρόντισε να  ζητήσεις   από ένα ειδικό την εξειδικευμένη  γνώση του, την εμπειρία του και κυρίως  την θεραπευτική του ιδιότητα ώστε να  βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα και σε σκέψεις που σε δυσκολεύουν.

 

Ελπίζω να βοήθησα ,

Με εκτίμηση ,

Ανδριανάκη Γωγώ, κοινωνική λειτουργός- ψυχοθεραπεύτρια MSc.

Ψυχοθεραπεύτρια σχεσιακής και αναλυτικής προσέγγισης,

Μέλος της Διεθνούς Ένωσης  Σχεσιακής Ψυχανάλυσης  και Ψυχοθεραπείας ( IARPP)

Ειδικευμένη σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού σε ΛΟΑΤ+ άτομα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6943072669- περιοχή Γαλάτσι.

Mail: [email protected]  & [email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Έπιασα» τον γιο μου να βλέπει βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με άντρες. Να ανησυχήσω;

Είμαι gay και «γουστάρω» έναν συμμαθητή μου. Να κάνω κίνηση;

Δεν αποδέχονται τη διαφορετικότητά μου. Είμαι τόσο μόνος!

Αν είμαι λεσβία και το μάθουν, θα με παρατήσουν όλοι!

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα