Ενώ κάνω διατροφή, δεν βλέπω διαφορές στο σώμα μου. Τι άσκηση πρέπει να ξεκινήσω;

Θέλω να χάσω κιλά άμεσα το καλοκαίρι!  Είμαι 15 χρόνων περίπου 57 κιλά και 1.69 στο ύψος… Ενώ κάνω κάποιες φορές διατροφή, θέλω να χάσω και άλλα κιλά… Και δεν βλέπω τρομερές διαφορές στο σώμα μου!

Μήπως πρέπει να αφήσω για λίγο τη γυμναστική για να μην σφίγγουν άλλο οι κοιλιακοί, οι γλουτοί κτλ… Και να πέσει το σώμα μου; Μήπως δηλαδή δεν πρέπει να κάνω καθημερινά γυμναστική; Επίσης ήθελα να ρωτήσω ποιο χόμπι είναι ιδανικό για χάσιμο βάρους. Κάποιο είδος χορού; Ίσως μπαλέτου;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κυριακή Απέργη

Αγαπητή μου φίλη,

Αρχικά πρέπει να κατανοήσεις ότι την «διατροφή» και την άσκηση την κάνουμε όχι για να χάσουμε κιλά και μάλιστα λίγο πριν το καλοκαίρι, αλλά όλο τον χρόνο προσπαθούμε να τρεφόμαστε υγιεινά και να κινούμαστε περισσότερο για να νιώθουμε και να έχουμε καλύτερη υγεία, περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη διαύγεια.

Μην κάνεις άσκηση με πίεση!

Αν κανεις «άσκηση» με πίεση μόνο και μόνο για να κάψεις θερμίδες, στρεσάρεις ακόμη περισσότερο τον οργανισμό σου και αυτό δεν σε βοηθάει να ισορροπήσεις το βάρος σου! Η άσκηση ούτε παγιδεύει το λιπος, ούτε κολλάει την ζυγαριά. Αν παρακολουθες την πρόοδό σου όχι μόνη με απλό ζύγισμα, αλλά με λιπομέτρηση και με την αλλαγή στα ρούχα σου, θα δεις αντιθέτως, τις διαφορές στο σώμα σου, θα καταλάβεις ότι χάνεις λίπος και κερδίζεις μυική μαζα, ενώ ταυτόχρονα τα ρούχα σου γίνονται πιο άνετα.

Επίλεξε τη μορφή άσκησης που σε ευχαριστεί!

Επίλεξε επομενως την μορφή της ασκησης που σε ευχαριστεί, πχ κολύμπι, χορός, πιλάτες κτλ και συμβουλεύσου έναν πτυχιούχο διαιτολόγο διατροφολόγο για να αξιολογήσει το ποσοστό λίπους, αν πρέπει να χάσεις βάρος και να θέσετε από κοινού τον σωστό στόχο.

Με τη βοήθειά του, θα μάθεις να τρέφεσαι σωστά προμηθεύοντας το σώμα σου μου όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά, να έχεις υγιή μεταβολισμό και να μπορείς να κάνεις όσα σε ευχαριστούν.

Απέργη Κυριακή
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhDc
Pedoendo Clinics
Επ. Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Διατροφή και άσκηση: Τι να φας πριν και μετά το γυμναστήριο;

Θέλω να χάσω δέκα κιλά… Πρέπει να συνδυάσω διατροφή και άσκηση;

Ενώ γυμνάζομαι πολύ, δεν κάνω γράμμωση. Φταίει που δεν τρώω πολλές πρωτεΐνες;

 

Σχετικά άρθρα