Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Γλυκά / Πεντανόστιμες και εύκολες γαλακτοφέτες που θα λατρέψουν τα παιδιά!
galaktofetes

Πεντανόστιμες και εύκολες γαλακτοφέτες που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Ψάχνετε ιδέες για πρωινό ή για απογευματινό σνακ για τα παιδιά; Γιατί δεν δοκιμάζετε να φτιάξετε γαλακτοφέτες; Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Υλικά

Για το παντεσπάνι

3 αυγά
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
70 γρ. νερό ή υγρή σόδα
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
70 γρ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
Για τη γέμιση

150 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
250 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

Μέθοδος εκτέλεσης

Για να ετοιμάσετε τις νόστιμες γαλακτοφέτες, πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 4-5 λεπτά.
Αφού έχει αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε το νερό και το βούτυρο (προσοχή το βούτυρο να μην είναι καυτό).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ και το αλάτι (προσοχή όλα να είναι κοσκινισμένα) και τα ρίχνουμε στο μίξερ.
Χτυπάμε όλα τα υλικά μας μαζί στο μίξερ.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από μισό λεμόνι.
Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο του ενός ταψιού 30×35 εκ.
Ψήνουμε το παντεσπάνι για 8-10 λεπτά.
Ελέγχουμε άμα είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα.
Αφαιρούμε το παντεσπάνι από το ταψί μαζί με τη λαδόκολλα.
Μέχρι να κρυώσει, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.

Για τη γέμιση

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φιστίκι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Για τη συναρμολόγηση

Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο ίσια κομμάτια.
Στο ένα κομμάτι προσθέτουμε τη γέμιση και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Τέλος, προσθέτουμε (καπακώνουμε) το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε ίσα κομμάτια.

Πηγή: akispetretzikis.com 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εύκολα και γρήγορα σνακ για τα παιδιά σας!

Έξυπνα και υγιεινά σνακ στο σπίτι για τα παιδιά!

Yπέροχο σνακ για τα παιδιά: Γλυκοπατάτες ροστί

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X